Creierul uman reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului unui om, dar este organul cel mai important din corpul uman. Susannah Cahalan, o tânără de 24 de ani, a fost diagnosticată cu encefalită anti-NMDA, o boală rară care afectează creierul. Cu toate acestea, datorită unui medic foarte bun și a unui simplu desen, a reușit să-și salveze viața.

[read more]

Diagnosticul surprinzător
Susannah Cahalan, o tânără americană perfect sănătoasă, a început să aibă probleme de sănătate la 24 de ani. Credea că e de la oboseală, dar curând nu mai putea să lucreze și a început să aibă halucinații. Medicii la care a fost dusă de către familie au crezut că are o cădere nervoasă și au încercat să o interneze într-un centru psihiatric. Cu toate acestea, Dr. Souhel Najjar a observat că ea avea o problemă neurologică și a rugat-o pe Susannah să deseneze un ceas.

Desenul care a condus la diagnostic
Susannah a desenat un ceas, dar ceasul arăta ciudat. Toate cifrele erau pe partea dreaptă. Dr. Souhel Najjar a realizat că acest lucru indică o boală neurologică. Susannah a fost diagnosticată cu encefalită anti-NMDA, o boală rară care se dezvoltă atunci când anticorpii produși de sistemul imunitar al organismului atacă creierul. Dacă ar fi rămas netratată, Susannah ar fi intrat în comă și ar fi murit.

O boală rară, dar periculoasă
Encefalita anti-NMDA este o boală rară care afectează creierul. Boala este de obicei asociată cu existența unei tumori care ajunge să se formeze din aceste cauze. Majoritatea pacienților sunt femei. În cazul Susannei, boala a fost cauzată de un virus. După ce a petrecut o lună în spital, tânăra s-a recuperat complet.

Concluzie
Susannah Cahalan ar fi putut pierde viața din cauza unei boli rare și necunoscute. Cu toate acestea, în urma unui simplu desen și a unui medic atent, ea a reușit să-și salveze viața. Chiar dacă encefalita anti-NMDA este o boală rară, este important să fim conștienți de simptomele sale și să căutăm tratament medical cât mai curând posibil pentru a preveni complicațiile.

[/read]