În Sao Paulo, Brazilia, un om moare la fiecare șase minute din cauza coronavirusului. În acest context, autoritățile braziliene au luat decizia de a închide barurile și restaurantele la orele 20:00 în cursul săptămânii. De asemenea, în weekenduri aceste locații sunt închise non-stop.

Pandemia face ravagii într-un stat din Brazilia

Măsurile de restricție vor intra în vigoare de luni și vor fi valabile până pe 7 februarie. Regulile trebuie respectate în Sao Paulo și în majoritatea municipalităților din cel mai bogat și mai populat oraș al Braziliei.

Conform guvernatorului statului, Joao Doria, al doilea val al coronavirusului lovește lumea iar efectele sale s-au făcut simțite și în Brazilia și în statul Sao Paulo. Conform oficialului brazilian, creșterea numărului de cazuri, de internări și de decese provoacă îngrijorări mari.

Conform coordonatorului celulei de luptă împotriva Covid-19, în Sao Paulo moare câte o persoană la fiecare șase minute din cauza virusului care face ravagii în lume de un an de zile.

Dezastru total! Țara în care un om moare de Covid-19 la fiecare șase minute. Se iau măsuri dure

Situație critică în Brazilia!

„Scenariul următoarelor zile nu este deloc liniştitor. Din contră, este sumbru. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu va lua măsuri în scurt timp, paturile de la terapie intensivă să lipsească”, a avertizat Joao Gabbardo.

Joao Doria a mai spus că nu va renunța la restricții chiar dacă situația economiei pune presiune pe țară, iar președintele Jair Bolsonaro se opune oricărei forme de lockdown sau încetinire a activității economice.

„Sao Paulo nu are un guvern populist care îşi abandonează cetăţenii”, a spus el.

În această săptămână a început campania națională de vaccinare, cu mai mult după ce imunizarea a început în majoritatea țărilor. Aproximativ 212 milioane de locuitori ai acestei țări se vor confrunta rapid cu lipsa dozelor, spun experții.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Brazilia s-au murit 215.000 de persoane care s-au infectat, dintre care 51.000 numai în Sao Paulo. Zilnic în această țară sunt înregistrate peste 1.000 de decese.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<