Chef Cătălin Scărlătescu a reușit să scape de peste 50 de kilograme în urmă cu mai mulți ani, astfel că a decis să ajute și alte persoane care își doresc să slăbească.

Carismaticul bucătar a dezvăluit cu ce dietă-minune a scăpat de excesul de grăsime.

Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns să cântărească peste 120 de kilograme în urmă cu trei ani. A avut numeroase probleme de sănătate din cauza excesului de grăsime, astfel că a decis să facă o schimbare în stilul său de viață.

Juratul de la Chefi la cuțite a început să mănânce salate proaspete, cu castraveți și roșii, ștevie și spanac. Pe lângă acestea, Scărlătescu a introdus și multe fructe în alimentația sa, cum ar fi grepfruit, prune și migdale, bogate în antioxidanți.

Dieta-minune cu care chef Cătălin Scărlătescu a slăbit peste 50 de kilograme

Bucătarul și-a anunțat fanii și să apeleze la un specialist în nutriție, mai ales că o dietă urmată după ureche poate dăuna serios organismului.

„Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete de capul nostru. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete. Așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a explicat chef Cătălin Scărlătescu.

De asemenea, bucătarul a mai mărturisit că a renunțat la carne, alcool, dulciuri și tutun, produse ce fac cel mai mult rău organismului, dar și siluetei. Și pâinea a fost cu totul eliminată din alimentația juratului de la Antena 1. Astfel, dieta lui s-a bazat foarte mult e legume și fructe proaspete, gătite și pregătite în moduri diferite.

„Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie, fără ulei. Nu contează ordinea sau cantitatea. Însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie, fără ulei, și un strop de sare. Iar fructele se consumă proaspete”, a mai spus celebrul bucătar.

Totuși, acesta a mărturisit că nu este deloc ușor un astfel de stil de viață, iar trăit necorespunzător, poate face mai mult rău decât bine. Supravegherea unui medic nutriționist este foarte importantă, fiind vorba despre eliminarea unor grupe mari de alimente.

„Eu am slăbit de două ori în viața mea. O dată am slăbit 25 de kilograme și m-am îmbolnăvit pentru că nu am făcut-o ca lumea. Și a doua oară am făcut-o ca lumea. (…) Am întinerit cu vreo 30 de ani. Pot să mă leg la șireturi fără probleme. M-am apucat de sport”, a mai spus Scărlătescu.