Tragedie in muzica din Romania. S-a stins din viata Corneliu Bibi Ionescu, fondatorul trupei Sfinx.

Artistul s-a nascut in anul 1945 si a fost membrul fondator si basistul trupei Sfinx.

Corneliu ”Bibi” Ionescu a cântat fără întrerupere din 1962, când a fost înființată trupa Sfinx, până în 1994. După desființarea trupei acesta a intrat în domeniul afacerilor. El devenise președintele unei firme care se ocupă cu sisteme de sunet, video și lumină pentru concerte.

„Formația s-a destrămat în 1994, fiind divizată în două proiecte: Sfinx Pro (condus de Corneliu „Bibi” Ionescu) și Sfinx Experience (al lui Mișu Cernea). Sfinx Pro a eșuat în plan muzical, motiv pentru care Ionescu a folosit titulatura pentru compania de echipamente de scenă pe care o dezvoltă începând din aceeași perioadă; în câțiva ani, numele de Sfinx Pro va fi schimbat în Stage Expert.

Sfinx Experience, în schimb, va desemna atât o nouă formație (plecând de la trioul Mișu Cernea–Crina Mardare–Zoia Alecu), cât și o companie de echipamente de scenă, solicitată îndeosebi pentru concerte susținute peste hotare”, potrivit Wikipedia.

Mihai Manea ”Croco”, membru al trupei Barock și inginer de sunet, a transmis un mesaj cu ocazia morții lui Corneliu Ionescu.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<