Mihai Perșa s-a stins din viață, după mulți ani de suferință

Teatrul românesc este in doliu. Marele actor Mihai Persa a murit astăzi la vârsta de 76 de ani, răpus de o boală nemiloasă.

Mihai Perșa a fost și va rămâne unul dintre simbolurile teatrului și filmului românesc. Actorul a jucat timp de 50 de ani pe scenele celor mai mari teatre din România. Teatre precum : Teatrul Național din Bucuresti, Teatrul National din Târgu Mures si Teatrul de Revistă Constantin Tanase. Anunțul trist al dispariției, apare pe site-ul UNITER. Tot acolo unde este menționată data și locul înhumării. Dan Chiran, fiul actorului, a scris, cu durere pe pagina sa de Facebook: „Drum lin, tată!”

Doliu în lumea teatrului românesc.

Colegii actori cât și prietenii, îl deplâng pe Mihai Perșa

“In memoriam MIHAI PERȘA

(24 iulie 1946 – 6 februarie 2022)

UNITER a aflat cu tristețe că actorul MIHAI PERȘA s-a stins. Discret, precum a și trăit.

Mihai Perșa a realizat creații remarcabile în teatru, film și televiziune, dar mai ales în genul specific teatrului de revistă și divertisment. Pentru că era înzestrat cu un har comic deosebit.

Vreme de 24 de ani a fost nelipsit din spectacolele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A avut o activitate deosebită în emisiunile de divertisment ale Televiziunii Române, în special în emisiunile realizate sub conducerea regizorală a lui Alexandru Bocăneț. A jucat și pe scena Naționalului bucureștean, dar și la Teatrul Metropolis.

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, corpul neînsufleţit este depus de astăzi, 7 februarie, ora 13.00, la Capela Bisericii Sfântul Pantelimon (str. Iancu Căpitanu nr. 24). Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 9 februarie, ora 10.00 la Biserica Sfântul Pantelimon și va fi înhumat în Cimitirul Domnești Ghencea 2 la ora 11.00.

Condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în Lumină!”, au declarat cei de la Uniter.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<