Casa Albă anunță că Statele Unite ale Americii (SUA) beneficiază de un surplus de 25 de milioane de doze de vaccinuri anti – coronavirus. Aceste doze suplimentare vor fi livrate mai departe.

Surplusul de vaccinuri anti – coronavirus din Statele Unite ale Americii (SUA) va fi fistribuit la nivel global tuturor persoanelor care au nevoie. Pentru asta, Casa Albă anunță că va ridica anumite restricții pentru a facilita viitoarele transporturi de vaccinuri.

Țările care au nevoie vor putea cumpăra de la Statele Unite ale Americii (SUA) vaccinuri anti – coronavirus.  Conform Reuters, în luna iunie SUA vor livra o cantitate de 80 de milioane de doze de vaccinuri pe piaţa internaţională.

Președintele american Joe Biden dă asigurări că SUA nu așteaptă favoruri politice în schimbul vaccinurilor anti – Covid – 19 care vor fi livrate.  Dozele de ser urmează să fie livrate prin COVAX, programul internațional de distribuire a vaccinurilor. COVAX este un mecanism global creat în timpul pandemiei pentru achiziția și livrarea de doze de vaccinuri anti – coronavirus.

Donație uriașă de vaccinuri anti-Covid-19! Se livrează 25 de milioane de doze

SUA răspunde la apelul OMS

Astfel, Statele Unite ale Americii (SUA) urmează să livreze la nivel mondial aproximativ 19 milioane de doze de ser. Din acest total, 6 milioane de doze de ser vor fi livrate în țări din America Latină şi Caraibe. De asemenea, o altă cantitate de 7 milioane de doze de vaccin anti-Covid vor ajunge în Asia de Sud şi Sud-Est. Alte 5 milioane de vaccinuri vor fi livrate către Africa. Celelalte doze de ser, aproximativ 6 milioane, vor ajunge în Canada, Mexic, India şi Coreea de Sud.

Prin această mișcare, Statele Unite ale Americii (SUA) răspunde astfel practic la apelul făcut în repetate de rânduri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). De mai multe ori, țările bogate au fost somate să doneze din dozele de vaccinuri anti – coronavirus.

Liderii COVAX, UNICEF și OMS au atras de mai multe ori atenția că omenirea se confruntă cu o adevărată criză a vaccinurilor anti – coronavirus.