Șeful Organizației Mondiale a Sănătății face apel la populația globului pentru a dona bani pentru achiziția de doze de vaccin anti – coronavirus. Scopul principal este ca și țările mai sărace să aibă acces la vaccinul anti – Covid – 19.

Donații în masă pentru doze de vaccin anti-Covid-19!

Program OMS

În acest fel, Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS propune ca oamenii să doneze pentru aceste țări subdezvoltate. Se face apel ca oamenii să doneze câte 7 dolari pentru o singură doză de vaccin.

Dozele de vaccin cumpărate din donațiile oamenilor ar urma să fie folosite în campaniile de vaccinare din țările mai sărace. Fondurile vor fi gestionate de programul internaţional Covax. Prin acest program, statelor subdezvoltate li se permite accesul la vaccinul anti – coronavirus.

Programul lansat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru donații se numește „Go Give One”. OMS estimează că pentru a se cumpăra și a se livra o singură doză de vaccin este nevoie de 7 dolari.

Conform Reuters și Mediafax, campania Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se adresează inclusiv companiilor dornice să doneze bani pentru vaccinuri anti-Covid.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este de părere că aceasta este singura soluție pentru ca țările sărace să poată demara campanii de imunizare în masă.

 „Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, fiind citat într-un comunicat.

Scopul programului „Go Give One” este ca până la sfârșitul anului curent să livreze către țările sărace o cantitate de 2 miliarde de doze de vaccin achiziționate din donații. Platformă campaniei lansate de OMS poate fi accesată la următorul link: http://www.gogiveone.org.

De la sfârșitul anului 2019 și până în prezent au fost diagnosticate cu coronavirus un număr de 154 228 070 de persoane. Bilanțul deceselor la nivel global în rândul persoanelor depistate pozitiv a urcat la 3 228 094. În total s-au vindecat de această boală 131 661 552 de persoane.