Profesorul Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog și psihiatru cunoscut pentru lucrarea sa filozofică și metafizică „Inteligenta materiei”. El a fost intervievat recent și a dezvăluit câteva dintre secretele sale pentru o viață fericită și împlinită. Într-un interviu acordat lui Damian Drăghici, Dulcan a vorbit despre importanța iubirii autentice, despre cum gândurile noastre se pot transforma în realitate și despre puterea rugăciunii.

[read more]

Iubirea autentică și energia emoției

Dr. Dulcan a afirmat că iubirea autentică poate determina creierul uman să realizeze performanțe incredibile, precum cele realizate de părintele Arsenie Boca. El a explicat că acești oameni trăiesc emoția divină, care emană energie pozitivă, precum bucuria și iubirea. Această energie poate transforma gândurile noastre în realitate, și este nevoie de ea pentru ca gândurile noastre să se materializeze.

Profesorul a explicat că emoția pleacă din inimă și este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. De fapt, inima are în jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emoție, conform unui institut din California. Acești oameni care trăiesc emoția divină au realizat performanțe uimitoare, iar Dumitru Constantin Dulcan crede că noi toți am putea ajunge la performanțe apropiate de cele ale lui Arsenie Boca dacă am trăi cu aceeași energie pozitivă.

„Necazurile inseamna moartea, boala”

Neurologul a dezvăluit că oricât de greu ar fi, trebuie să evităm tristețea și necazurile, care pot duce la moarte și boală. În schimb, optimismul înseamnă viață, iar rugăciunea poate fi de mare ajutor. Dr. Dulcan a povestit că atunci când are un necaz, folosește sfaturile lui Arsenie Boca și rostește de 7 ori rugăciunea „Tatăl Nostru”.

De asemenea, profesorul a subliniat importanța spovedaniei și a afirmat că aceasta îi oferă o energie și o traire aparte. El crede că trebuie să mulțumim lui Dumnezeu în fiecare secundă pentru că trăim și că trebuie să avem mereu o atitudine pozitivă pentru a ne bucura de viață.

Rugăciunea poate schimba lucruri

Dulcan crede că rugăciunea poate schimba lucruri și a povestit despre experimente făcute la Harvard, unde s-a demonstrat că atunci când mai mulți oameni se roagă în același sens, acest lucru poate avea efecte pozitive asupra stării de sănătate a unui pacient. El a menționat că a întâlnit oameni care au avut experiențe aproape de moarte și care au simțit o iubire atât de coplesitoare încât le-a schimbat viața.

Concluzie

În concluzie, Dumitru Constantin Dulcan este un medic și un filozof care crede în puterea iubirii autentice, a rugăciunii și a gândurilor pozitive. El este convins că acestea pot avea efecte uimitoare asupra vieții noastre și că trebuie să trăim cu încredere și optimism, pentru a ne bucura de fiecare moment din viață.

[/read]