E oficial. De cand se introduc RESTRICTII pentru NEVACCINATI in Romania!

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 e din ce în ce mai mare în țara noastră, iar în luna octombrie ar putea exista o nouă serie de restricții, de data aceasta pentru persoane care nu s-au imunizat sau nu au trecut prin boală, precum și pentru cele care nu se testează. Unde li se va interzice accesul acestora?

Numărul infectărilor cu noul coronavirus e din ce în ce mai mare, iar cele mai multe cazuri sunt în prezent în București, dar și în județul Ilfov. Dacă în urmă cu ceva vreme se vorbea despre o serie de restricții pentru nevaccinați, acum acestea ar putea fi introduse chiar din luna octombrie în România.

Se dorește motivarea oamenilor către vaccinarea împotriva COVID-19, motiv pentru începând cu luna următoare ar putea să existe destul de multe interdicții pentru nevaccinați, pentru cei care nu au trecut prin boală ori pentru care nu s-au testat.

Printre restricțiile care ar putea fi introduse enumerăm: accesul interzis în mall-uri, în cinematografe, în sălile de spectacol, precum și în restaurante sau terase. În această situație cei nevaccinați care vor să li se permită accesul trebuie să-și facă vaccinul sau să se testeze, ori să prezinte o dovadă a trecerii prin boală.

Se dau tichete valorice de 100 de lei pentru cei vaccinați

Mai mult de atât, pentru ca oamenii să se imunizeze, Executivul a decis și acordarea de tichete în valoare de 100 de lei pentru persoanele care și-au făcut vaccinul împotriva COVID-19, iar în luna octombrie va avea loc și o tombolă cu premii pentru cei care s-au imunizat până acum.

Situația nu e deloc cea mai bună în țara noastră, asta pentru că dacă până acum mai vorbeam doar de câteva cazuri zilnice în România, în urmă cu o zi peste 2000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar numărul deceselor zilnice a trecut deja de 30 de persoane.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<