Din acest week – end se vor ridica restricțiile anti – pandemie. Ungaria renunță la restricții de la sfârșitul acestei săptămâni. Decizia a fost luată datorită succesului campaniei de vaccinare din această țară.

Ungaria va renunța aproape în totalitate la măsurile restrictive anti – pandemie.

Potrivit Reuters, din acest week-end se va renunța la masca sanitară de protecție în spațiile publice. Cetățenii nu vor mai obligați să respecte această regulă.

De asemenea, sunt din nou permise adunările de oameni în aer liber. În spațiile deschise se pot strânge în același loc până la 500 de persoane.

Mai mult, vor fi din nou permise evenimentele în spațiile închise. La acestea vor putea participa exclusiv persoanele vaccinate. Cetățenii vor trebui să facă dovada vaccinării anti – coronavirus prin prezentarea unei adeverințe.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat la radio că, în opinia sa, Ungaria a depășit și cel de-al treilea val al epidemiei de coronavirus. Șeful Guvernului a mai spus că cetățenii își pot lua larevedere de la unele reguli, începând din acest week-end.

Campania de vaccinare anti – coronavirus din Ungaria

Campania de vaccinare anti – coronavirus din Ungaria a fost atipică față de restul țărilor europene. Țara a reușit performanța ca până în prezent să imunizeze aproape 5 milioane de persoane.

Pragul de 5 milioane de persoane vaccinate va fi atins weekendul acesta, conform estimărilor făcute de premierul Viktor Orban.

Ungaria s-a remarcat prin faptul că s-a opus trendului urmat de toate statele membre ale Uniunii Europene (UE). Țara este singura din Uniunea Europeană care a autorizat utilizarea unor vaccinuri care nu au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). În cadrul campaniei de imunizare în masă a populației Ungariei au fost utilizate inclusiv vaccinuri produse în China și în Rusia.

Acesta este și motivul principal pentru care Ungaria are unele dintre cele mai avansate campanii de imunizare din Europa. Cu o populație totală de aproape 10 milioane de cetățeni, Ungaria a reușit să imunizeze circa 50% din populație.

E oficial! Se ridică aproape toate restricțiile


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<