Săptămâna viitoare, în România, ar urma să ajungă primul transport de doze de vaccin produs de Johnson & Johnson. Țara noastră va primi în primă fază o cantitate de 60 000 de doze de vaccin.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății (MS), a anunțat că vaccinul de la Johnson & Johnson va fi administrat de către medicii de familie pacienților ce își exprimă dorința de a se vaccina.

De asemenea, vaccinul de la Johnson & Johnson va fi utilizat și în centrele mobile de vaccinare. Primul transport de doze de vaccin de la această companie urmează să ajungă în România pe data de 15 aprilie 2021.

Astfel, în campania de imunizare în masă din România vor fi utilizare patru vaccinuri anti – coronavirus: Pfizer / BioNTech, AstraZeneca / Oxford și Johnson & Johnson.

Primul transport de doze de vaccin ajunge puțin mai devreme decât era estimat inițial.

 „O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

Avantajele vaccinului Johnson & Johnson

Motivul principal pentru care vaccinul de la Johnson & Johnson va fi utilizat în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile de vaccinare este faptul că acest ser nu necesită condiții speciale de depozitare și ambalare precum celelalte vaccinuri.

De asemenea, un alt avantaj al vaccinului Johnson & Johnson este faptul că se administrează în doză unică, cetățenii ne mai fiind nevoiți să revină pentru doza de rapel.

Reprezentantul ministerului Sănătății a ținut să asigure populația că vaccinarea cu acest ser nu a fost asociată până în prezent cu cazuri de reacții adverse severe și nici cu evenimente tromboembolice.

Conform Agerpres, vaccinul de la Johnson & Johnson urma să ajungă în România la sfârșitul lunii aprilie. În luna aprilie România ar trebui să primească în total 163.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson.

Serul produs de Johnson & Johnson este al patrulea vaccin anti – coronavirus care este utilizat în cadrul campaniei de vaccinare din România.

E oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România