Guvernul României lucrează la un program în care vor fi analizate efectele pandemiei de coronavirus asupra copiilor. Proiectul urmărește mai multe planuri. Executivul vrea să afle cum au avut de suferit copiii pe plan emoțional în ultimul an.

Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de coronavirus se numește „Din grijă pentru copii” și a fost lansat, luni, de premierul Florin Cîțu.

Din cauza pandemiei de coronavirus, copiii au fost nevoiți să stea mai mult în online pentru că doar în acest sistem au putut participa la cursuri. Guvernul vrea să analizeze prin acest program felul în care copiii au fost supuși la riscurile din online. De asemenea, copiii au avut de suferit și pe plan psiho – emoţional. Cazurile de violență domestică au crescut  în ultimul an. Se va analiza siguranţa copiilor pe internet și felul în care aceștia și-au manageriat emoțiile.

Conform news.ro, o mare problemă ce va fi analizată prin acest program este siguranța din online. Proiectul va avea două arii de intervenție și va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului Florin Cîțu, Mădălina Turza.

La evenimentul care a avut loc, luni, la Palatul Victoria, au participat mai mulți oficiali ai statului, printre care se numără și premierul Florin Cîţu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, Mădălina Turza, consilier de stat.

De asemenea, prezenți la eveniment au fost și reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. La dezbateri au luat parte și reprezentanții  organizaţilor profesionale, reprezentanţii autorităţilor locale și cei ai organizaţiilor internaţionale.

Un raport UNICEF arată că din cauza pandemiei de coronavirus copiii se confruntă în prezent cu lipsă de încredere. Cei mai afectați de pandemia de coronavirus sunt copiii, tinerii și familiile acestora. Problemele au apărut pentru aceste persoane în mod special din cauza perioadei în care oamenii au stat în carantină și nu au mai luat contact cu cei din jur.

Efectele sunt majore, mai arată raportul UNICEF Germania. Majoritatea copiilor nu se mai simt confortabili cu ei însăși din cauza experiențelor prin care au trecut în ultimul an.

Efectele pandemiei de Covid – 19 asupra copiilor! Analiza Guvernului

Efectele pandemiei resimțite pe termen lung

Efectele pandemiei de coronavirus se resimt la nivel global. Ultimele studii arată că speranța de viață a oamenilor a scăzut semnificativ. Se pare să speranța de viață a cetățenilor ruși a scăzut cu aproximativ doi ani. Aceste cifre sunt cele mai tragice din ultimii 20 de ani.

Spre exemplu, în anul 2019, speranța de viață în Rusia era de 73,3 ani. Cifrele din luna decembrie 2020 au arătat că rușii au o speranță de viață de 71,5 ani. Asta înseamnă practic că acest indicator a scăzut în medie cu aproximativ doi ani.