Elena Lasconi continua lupta dupa ce USR i-a blocat accesul la fondurile de campanie

Elena Lasconi, candidata la alegerile prezidențiale, a făcut o declarație puternică vineri, după ce a fost lăsată fără fondurile de campanie de către partidul ei, Uniunea Salvați România (USR). Ea a afirmat că nu este „de vânzare” și nici „monedă de schimb” pentru nimeni, și că va continua să lupte, chiar dacă accesul la banii de campanie i-a fost blocat ilegal.
Declarația Elenei Lasconi
„O să se facă dreptate în justiție, dar durează”, a precizat Elena Lasconi, președinta USR, într-o postare pe Facebook. „Pentru fiecare român vulnerabil din țara asta, pentru fiecare copil, pentru fiecare femeie, pentru tineri, pentru toți oamenii de bună-credință, pentru bunicii noștri… uite, pentru asta merită să continui lupta. Am credința că Dumnezeu nu și-a luat ochii de la România. Iar El lucrează prin oameni. Indiferent de câte lovituri voi avea parte, calea mea va rămâne adevărul. Voi continua să lupt pentru că iubesc cu toată ființa mea această țară. Voi continua să lupt pentru dreptate. O țară nu se schimbă cu un om, ci cu implicarea fiecăruia. Nu sunt de vânzare și nu sunt monedă de schimb pentru nimeni. Sunt curajoasă și nu mă las nici intimidată și nici șantajată. Chiar dacă acum pare că o gașcă mi-a luat tot, nimeni nu o să-mi ia spiritul, valorile și principiile”, a scris Elena Lasconi.
USR returnează banii de campanie
Reacția Elenei Lasconi vine după ce Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a declarat că va returna banii primiți până acum pentru campania electorală. „Secretarul General va discuta cu aceste persoane fizice pentru a le returna banii. Nu s-a cheltuit niciun leu. Faptul că sunt doar patru împrumuturi arată că oamenii nu aveau încredere că se va face acel prag de 3% de la care AEP-ul îți returnează. În alte campanii aveam sute de împrumuturi”, a spus Ionuț Moșteanu. În ceea ce privește faptul că șefa USR are drept de semnătură, Moșteanu a menționat că partidul este organizat pe mai multe niveluri. „Avem Secretarul General, care are anumite competențe pe partea financiar-administrativă, Biroul Național la fel poate să ia practic orice decizie, are competențe solide de conducere a partidului. Au mai fost cazuri, în trecut, în care a fost nevoie pentru anumite decizii de semnătura majorității colegilor din Biroul Național, pentru anumite documente care reprezentau partidul în mod legal”, a explicat Moșteanu.
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨