Elena Udrea, patru luni în spatele gratiilor: întâlnire emoționantă cu fiica

Elena Udrea, patru luni de la prinderea în Vama Kulata din Bulgaria

Se împlinesc patru luni de când Elena Udrea a fost prinsă în Vama Kulata din Bulgaria. Fostul ministru al Turismului se află de atunci în spatele gratiilor, executându-și pedeapsa de șase ani la Penitenciarul de Femei Târgşor din Prahova, în urma acuzațiilor aduse în dosarul Gala Bute.

Deși a fost o perioadă dificilă pentru ea, Elena Udrea a avut parte, însă, de o întâlnire emoționantă cu fiica sa într-un cadru special amenajat pentru astfel de întâlniri. Inițial, fostul ministru a evitat ca fetița ei să o viziteze în penitenciar, însă ulterior, a făcut demersuri să poată folosi camera „mama şi copilul” din închisoare.

„Camera este ok, este amenajată cu jucării, pereții pictați. A fost o întâlnire OK, o întâlnire decentă. Noi am avut grijă ca în timp să reușim să construim un scenariu, pentru că ea (fiica lor – n.red.) este la vârsta în care încă poate fi ușor manipulată și i-am creat un scenariu în care mama este la birou, momentan nu poate să vină acasă, iar întâlnirea dintre cele două clar a fost emoționantă. Elena s-a abținut cu greu să nu-și manifeste emoțiile. Pentru că vă dați seama că în mintea copilului trebuia să fie un moment de bucurie iar dacă își vedea mama plângând totul se putea transforma într-o experiență traumatizantă, neînțelegând de ce după atâta timp mama ei când o vede începe să plângă. Este de ajuns că pedepsești un om pentru o infracțiune, poate fi că a furat un ou sau o găină, sau o infracțiune, sau un abuz în serviciu, dar nici eu nu am reușit să înțeleg de ce trebuie să pedepsești și un copil„, a declarat Adrian Alexandrov, fostul soț al Elenei Udrea.

Motivele care o împiedică pe Elena Udrea să meargă acasă

Deși întâlnirea cu fiica sa a fost un moment de bucurie pentru Elena Udrea, fostul ministru al Turismului nu poate să meargă acasă din cauza pedepsei pe care o ispășește. Aceasta a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, acuzațiile la adresa sa fiind de luare de mită și abuz în serviciu.

Chiar dacă Elena Udrea și-a dorit să rămână lângă copilul ei și să îi fie alături în această perioadă dificilă, justiția a hotărât altfel. Pentru fostul ministru, perioada petrecută în spatele gratiilor este un test al puterii și rezilienței sale.

Concluzie

La patru luni de la prinderea sa în Vama Kulata din Bulgaria, Elena Udrea se află în continuare în Penitenciarul de Femei Târgşor din Prahova, executându-și pedeapsa de șase ani în dosarul Gala Bute. În ciuda greutăților și a faptului că nu poate merge acasă, fostul ministru al Turismului a reușit să se întâlnească cu fiica sa într-un cadru special amenajat în închisoare.

Această întâlnire a adus o rază de speranță și bucurie în viața Elenei Udrea, care se străduiește să rămână puternică în fața provocărilor. Cu toate acestea, povestea ei nu se oprește aici, iar timpul va aduce cu siguranță noi capitole în viața fostului ministru al Turismului.