Un incident deosebit de grav a avut loc marți după-amiază în Craiova, când o fată de 14 ani a fost înjunghiată mortal, iar un băiat de 20 ani a fost grav rănit într-un atac în grădina botanică a orașului. Principalul suspect în acest caz tulburător a fost reținut și audiat, fiind un elev de la liceul militar și se pare că ar fi fost fostul iubit al adolescentei. Poliția continuă să investigheze motivul atacului și dacă agresorul avea o relație anterioară cu victimele.
[read more]
Atacul a avut loc în timp ce cei doi tineri se plimbau prin aleile Grădinii Botanice din Craiova. Potrivit mărturiilor, agresorul, un băiat de 17 ani, a folosit o armă albă împotriva victimelor și a fost reținut rapid de autorități. Martorii au declarat că băiatul avea o cagulă și o baionetă asupra sa în momentul în care a fost capturat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj a declarat că toate forțele de poliție disponibile în acel moment au fost mobilizate pentru a identifica și sprijini autorul atacului. Polițiștii de la investigații criminale au început audierea suspectului, în încercarea de a afla motivele din spatele agresiunii și dacă acesta avea o relație anterioară sau cunoștință cu victimele.

Conform informațiilor furnizate de o fată care se afla în apropiere, agresorul ar fi fost fostul iubit al adolescentei ucise și ar fi acționat din gelozie, după ce ar fi surprins-o pe aceasta înșelându-l cu alt băiat. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, fata de 14 ani a murit la locul atacului, iar prietenul ei se află în stare gravă într-un spital din Craiova.

Incidentul a șocat comunitatea locală și a ridicat întrebări cu privire la siguranța în locurile publice. Grădina botanică, un loc frecventat de mulți oameni, ar fi trebuit să fie considerată o zonă sigură, dar acest atac brutal a demonstrat contrariul. Locuitorii orașului sunt acum îngroziți de duritatea agresiunii și se simt nesiguri în propriul lor oraș.

Într-un final, agresorul, un elev la un liceu militar, a fost reținut și este supus anchetei poliției. Declarațiile sale sunt considerate esențiale în desfășurarea investigației și pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele și motivele atacului. Autoritățile continuă să facă toate eforturile pentru a aduce vinovatul în fața justiției și pentru a asigura comunitatea că astfel de incidente tragice nu vor mai avea loc în viitorul apropiat.
[/read]