Edilul Clujului îl susține pe Florin Cîțu și le transmite celor  de la USR că au de trecut cel mai important test politic de până acum, explicând că Coaliția de guvernare nu guvernează pe la colțuri, ci conduce o țară. Nu e cazul să „ne luăm mingea și să plecăm”.

În cadrul unei intervenții la Antena 3, Emil Boc a precizat că USR trebuie să își pregătească un ministru, nu să își ia mingea și să plece, fiindcă în jos este o pandemie care trebuie să fie gestionată.

Emil Boc: USR are cel mai important test de până acum

„Din mers o persoană trebuie să preia conducerea la Sănătate. Trebuie asigurată infrastructura pentru vaccinare, avem lucrurile legate de ATI. USR are cel mai important test de până acum. E un partid sau e o adunare politică”, a declarat Emil Boc la Antena 3.

Miercuri după amiaza, după ce lumea politică a explodat în urma demiterii lui Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna a ieșit public și a declarat că Florin Cîțu a luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care a fost formată Coaliția de guvernare. De la bun început, spune Barna, cele patru partide au discutat despre formarea unei echipe pentru a reforma țara.

Emil Boc intervine în scandalul momentului! Edilul Clujului reacționează după demiterea lui Voiculescu: Nu ne luăm mingea și să plecăm

Dan Barna: Florin Cîțu a pierdut susținerea Alianței USR-PLUS

Dan Barna a amenințat că începând de astăzi, Florin Cîțu a pierdut susținerea Alianței USR-PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

 „Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la MS. Nu există nicio evaluare pentru decizia pe care premierul si-a asumat-o unilateral. Cerem o întâlnire de urgență a Coalției pentru a avea un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu”, a declarat Barna.

Premierul Florin Cîțu a decis, miercuri dimineață, după ce ar fi discutat cu președintele Klaus Iohannis să îl dea afară pe Vlad Voiculescu. Premierul a ajuns la capătul puterilor

Vlad Voiculescu, un ministru „catastrofă”

De câteva săptămâni, Vlad Voiculescu provoacă numai tensiuni la Ministerul Sănătății, dar și în Guvern. El este cunoscut pentru gafele făcute în timpul mandatului, însă ceea ce l-a supărat pe premier a fost faptul că aseară, un ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localități, fără a-l anunțat pe premierul Florin Cîțu. Practic, cei doi oficiali din Ministerul Sănătății, au trecut peste premier și au publicat documentul în Monitorul Oficial.

Aceasta nu este singura gafă făcută de Vlad Voiculescu. El a început șirul problemelor după ce a publicat date din centrele de vaccinare, care au scos la iveală multe nereguli. Aici a fost momentul în care Voiculescu a pornit războiul cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Ulterior, ministrul Sănătății a fost prins în Parlament fără a purta masca de protecție, deși el este primul român care ar trebui să ofere un exemplu bun românilor. Se pare că premierul Florin Cîțu a ajuns la capătul puterilor, motiv pentru care miercuri dimineață s-a prezentat la Cotroceni și a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, solicitând revocarea lui Vlad Voiculescu din funcție.