Situația epidemiologică a degenerat în Statele Unite ale Americii (SUA). Se pare că boala Covid – 19 a devenit a treia cauză de deces în SUA, asta arată statisticile pe anul 2020.

Conform autorităţilor sanitare americane, citate de AFP și Agerpres, în intervalul de timp ianuarie 2020 și decembrie 2020 în Statele Unite ale Americii (SUA) au murit mai mult de 3,3 milioane de persoane.

Epidemia de coronavirus face ravagii! A devenit a treia cauză de deces în SUA

Specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au analizat toate certificatele de deces care au fost eliberate în Statele Unite ale Americii (SUA) în intervalul de timp menționat.

Se pare că Covid – 19, alături de bolile cardiovasculare şi de cancer, sunt principalele cauze de deces în anul 2020, în Statele Unite ale Americii (SUA).

Din totalul deceselor raportate în anul 2020, peste 377 800 au fost asociate cu pandemia de Covid – 19.

În același timp, se pare că bolile cardiace au stat la baza deceselor a aproape 690 000 de persoane. De semenea, anul trecut cancerul a făcut 598.000 de victime în Statele Unite ale Americii (SUA).

Aceleași statistici arată că în SUA, în 2020, au murit mai multe persoane față de anul precedent.

Statisticile pandemiei

Același studiu arată că în rândul persoanelor de culoare şi în rândul amerindienilor a fost raportată o rată mai mare a mortalității asociate Covid – 19.

Raportat la vârstă, cele mai puține decese au fost înregistrate în rândul copiilor, de doar 0,2 decese la 100.000 de copii cu vârste cuprinse între un an și 14 ani.

Alte 1.797 de decese raportat la 100.000 de persoane au fost raportate la categoria de vârstă +85 de ani.

De asemenea, au fost raportate mai multe decese în rândul bărbaților decât în rândul femeilor.

Cele mai multe cazuri de decese au fost înregistrate în aprilie și decembrie 2020. Aceste perioade sunt asociate cu vârfurile epidemiei de coronavirus din Statele Unite ale Americii (SUA).