Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a făcut un anunț surprinzător. Alături de partid, el își propune înființarea unei platforme de stânga, din care să facă parte toate partidele din această zonă, inclusiv Pro România. În acest context, PSD își dorește să fie un fel de dirijor al stângii politice. Vasile Dîncu povestește că sunt foarte mulți politicieni care s-au dus în Pro România, iar acum se întorc în PSD. Social-democratul este de părere că atât PSD, cât și Pro România, au pierdut alegerile parlamentare fiindcă nu s-au aliat.

Victor Ponta revine pe scena politică!

„Ne va creşte şi procentul nostru pe măsură ce vom integra tot mai mult zona de tineri, vom aduce oameni noi. Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

Este anunțul momentului! Se vorbește despre REVENIREA lui Victor Ponta: PSD are planuri mari

Urmează unirea partidelor de stânga

În acest sens, probabil pentru a se putea lupta cu liberalii, Vasile Dîncu a anunțat că PSD intenționează să formeze o „platformă destul de permisivă” de stânga, unde să se adune toate formațiunile din această zonă politică. În acest sens, fiecare formațiune își va putea păstra identitatea, iar PSD v fi un dirijor al stângii.

Social-democratul spune că se va construi un bloc de stânga pentru următoarele alegeri, adică peste patru ani. El precizează că foarte mulți politicieni care au plecat din PSD către Pro România „se întorc acum” în partid. El spune că vede în Pro România unul din principalii parteneri ai PSD în viitor.

Dîncu: Victor Ponta trebuie să țină Pro România în picioare

„Să vedem ce formă va găsi Victor Ponta pentru a ţine partidul în picioare pentru că este greu să ţii un partid când nu eşti partid parlamentar. (…) Mie îmi pare rău că nu am reuşit să facem la ultimele alegeri generale, nu am reuşit să facem o alianţă cu Victor Ponta şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti ne-a făcut să pierdem alegerile la Bucureşti. El ştie foarte bine că noi am vrut să facem acest lucru”, a afirmat Dîncu în acest context.

Mai mult, el este de părere că Gabriela Firea ar fi câștigat încă un mandat la Primăria Capitalei dacă PSD și Pro România ar fi bătut palma.