La vârsta de 68 de ani, antrenorul emerit Virgil Pleșca s-a stins din viață, după cum anunță Federația Română de Polo pe apă.

Acesta a contribuit la creșterea a numeroase generații de sportivi înalta performanță, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori din România în acest domeniu.

Antrenorul emerit Virgil Pleşca a decedat, duminică, la vârsta de 68 de ani, a anunţat Federaţia Română de Polo pe apă într-un comunicat postat pe Facebook.

”Cu regret în suflet vă anunţăm faptul că antrenorul emerit profesor Virgil Pleşca a încetat astăzi din viaţă”, a transmis forul naţional.

De-a lungul carierei de antrenor, Pleşca a activat în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Triumf şi la naţionalele României de juniori, ca pe urmă să facă trecerea către postul de antrenor federal, pe care l-a ocupat în perioada 1994-2015. Ulterior din 2015 şi până în prezent a ocupat poziţia de preşedinte al comisiei de organizare competiţii, legitimare şi clasamente din cadrul Federaţiei Române de Polo.

”Nea Virgil a fost cel care a condus generaţii de sportivi spre înalta performanţă, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din poloul românesc. A fost unul dintre cele mai importante motoare ale Federaţiei Române de Polo şi şi-a pus amprenta pe imaginea acestui sport în ultimii 30 de ani”, precizează Federaţia.

Este doliu în lumea înotului

Emanuelle Alessandro Pandele, un român în vârstă de 17 ani, s-a stins din viață din cauza unor complicații provocate de coronavirus. Tânărul, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a petrecut mai multe zile în secția de Terapie Intensivă, unde a și decedat săptămâna trecută, în noaptea de luni spre marți, scrie presa italiană.

Acesta locuia împreună cu familia sa în Montecassiano, localitate din provincia Macerta. Emanuelle Alessandro Pandele a fost un înotător excelent și câștigase diferite titluri alături de lotul național al Italiei.

Sportivul nu era vaccinat, presa din Italia relatând că acesta suferea de o boală care nu-i permitea aceast lucru. Tragicul anunț a fost făcut de către Federația Italiană de Înot care a postat acest mesaj pe pagina oficială de Facebook.

„Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”.

Viața a fost extrem de nedreaptă cu Emanuelle Alessandro Pandele. El a fost nevoit să renunțe la sportul pe care îl iubea deoarece a fost descoperit cu o boală care nu-i mai permitea să practice niciun sport la acest nivel.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<