Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat că zborurile internaționale din și către Marea Britanie vor fi restricționate până în 17 mai. El a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat noile măsuri de relaxare în Regatul Unit. Totodată, vacanțele celor care vor să meargă peste ocean vor fi interzise, tot până la mijlocul lunii mai.

Restricții dure în Anglia

Oficialul britanic a explicat faptul că actualele restricții împotriva pandemiei de coronavirus asupra călătoriilor internaționale au obiectivul de a recreea țara, iar acestea vor fi relaxate după o revizuire amănunțită care va avea loc în aprilie.

O altă restricție importantă în Marea Britanie este aceea că vacanțele interne vor fi interzise până cel mai devreme pe 12 aprilie. În prima etapă a planului de relaxare, vor fi ridicate mai multe restricții dure luna viitoare, însă vacanțele interne nu vor fi permise până la a doua etapă a planului de relaxare, care va începe cel mai devreme în luna aprilie.

Este oficial! Vești proaste pentru milioanele de români din această țară: Nu își vor mai putea vedea rudele

Actualele restricții rămân în vigoare

Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

Totuși, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate aceste restricții în condiții de siguranță. Pot fi folosite certificate de vaccinare pentru cei care vor să își facă vacanța în alte țări și prin testarea atât a celor care sosesc, cât și a celor care pleacă din Marea Britanie.

Situația pandemiei în Marea Britanie

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemia de coronavirus. De la debutul bolii, aici au fost infectate 4.126.150 de persoane, dintre care 2,548,621 de persoane s-au vindecat. Ca peste tot în lume, pandemia a luat și vieți omenești. Astfel, în Anglia au murit de la începutul pandemiei și până în prezent 120,757 de persoane.