Marți, Liviu Dragnea s-a prezentat în fața judecătorilor Judecătoriei Sectorului 5 cu o solicitare de eliberare condiționată, însă cererea i-a fost respinsă. Ion Cristoiu spune că eliberarea fostului șef al PSD va face parte dintr-o diversiune care momentan nu a fost încă pusă la cale.

Liviu Dragnea va ieși pe 27 mai din închisoare

Conform acestuia, dacă magistrații îl lăsau să iasă din închisoare, venea Paștele și nu era bine diversiunea pusă la cale. De asemenea, jurnalistul este convins că fostul lider social-democrat va fi eliberat pe 27 mai cu siguranță.

„Eliberarea lui va face parte dintr-o diversiune, adică o să înceapă iar un hau-hau, a ieșit Liviu Dragnea, ciuma roșie… Liviu Dragnea, dacă iese din pușcărie ocupă televiziunile, presa miluită sau pe cale de a fi miluită vreo lună. Vor începe din surse, aflăm că va face un partid, din surse aflăm că azi-noapte s-a întâlnit cu… și o s-o țină așa până obosește. În timpul ăsta, ăștia o să mai pună mâna pe vreo 10 fripturi, fără să le vedem noi”, a declarat Ion Cristoiu, conform alephnews.ro

Liviu Dragnea „a stat cuminte la pușcărie”

Și Cozmin Gușă a vorbit despre hotărârea judecătorilor Sectorului 5 de a respinge cererea lui Liviu Dragnea. El a criticat decizia magistraților, pentru că Penitenciarul Rahova i-a dat undă verde la solicitarea de eliberare condiționată, ceea ce înseamnă că Dragnea merita să iasă din închisoare. De aceea, spune Gușă, nu înțelege de ce un alt magistrat nu a fost de acord.

Este totul clar! Când va ieși Liviu Dragnea din închisoare? Totul este GÂNDIT

„A stat cuminte la pușcărie, nu a deranjat, nu a venit cu dezvăluiri. Vă dați seama dacă Dragnea ar vorbi și ar prezenta dovezi?! S-ar cutremura România! Este semn că pe Dragnea nu-l așteaptă vremuri bune în libertate. E un avertisment foarte clar”, a mai spus Cozmin Gușă, la DcNews.ro.

Condamnarea lui Liviu Dragnea

Fostul lider social-democrat a fost condamnat la închisoare în luna mai 2019, chiar în a doua zi după ce PSD a pierdut alegerile parlamentare. Fostul șef al PSD a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost condamnat atunci la 3,4 ani de închisoare cu executare.

Acum, Liviu Dragnea are dreptul de a solicita eliberarea condiționată, însă se pare că magistrații nu sunt de acord. Marți, Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință. El le-a spus magistraților că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

Fostul lider al PSD are promis un loc de muncă

Avocata acestuia, Flavia Teodosie, le-a spus magistraților că fostul lider social-democrat întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit deja prejudiciul constatat în dosar. Conform cesteia, există o societate comercială care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea. De asemenea, avocata a spus că Dragnea are și o locuință, astfel încât acesta nu va fi o povară pentru societate și poate fi integrat ușor.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare. Procurorul a argumentat cu faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.