Sapou: Povestea terifianta a prințului Edward al V-lea care a fost întemnițat în Turnul Londrei și despre fantoma lui care bântuie până în prezent. În acest articol, vom explora istoria acestei tragedii și vom afla mai multe despre descoperirea uluitoare făcută de o turistă care a vizitat Turnul Londrei.

[read more]

Cine a fost prințul Edward al V-lea?

Edward al V-lea a fost fiul regelui Edward al IV-lea și fratele mai mare al lui Richard, duce de York. El a fost moștenitorul tronului și a fost închis în Turnul Londrei împreună cu fratele său mai mic, Richard, după moartea tatălui lor în aprilie 1483. În aceeași perioadă, unchiul lor, Richard al III-lea, a preluat tronul și a organizat o lovitură de stat pentru a-și asigura puterea.

Cum a murit prințul Edward al V-lea?

Deși regele Richard al III-lea a susținut că a închis cei doi copii în Turnul Londrei pentru a-i proteja, istoricii cred că Edward a fost ucis între zidurile Turnului, pentru ca Richard să își asigure dreptul la tron. De-a lungul anilor, există zvonuri cum că fantoma lui Edward bântuie în Turnul Londrei și încearcă să intre în contact cu turiștii pentru a le spune adevărul despre ce s-a întâmplat cu secole în urmă.

Descoperirea uluitoare a unei turiste

Mary Ryan este o turistă care a vizitat împreună cu familia Turnul Londrei. Când a privit fotografiile de la vacanță acasă, ea a avut parte de o surpriză uluitoare. Într-una dintre fotografiile făcute în Turnul Londrei, în spatele ei și al familiei sale, se poate observa o siluetă care pare să fie a unui băiat de vârstă mică.

Într-un interviu acordat BBC, Mary Ryan susține că fotografia nu a fost modificată și că nu a fost nicio altă persoană în acel moment în spatele lor. Această descoperire a declanșat o serie de speculații cu privire la faptul că aceasta ar fi fantoma lui Edward care încearcă să se facă auzită.

Concluzie

Povestea prințului Edward al V-lea este una dintre cele mai tragice și mai îngrozitoare din istoria Marii Britanii. Uciderea sa la vârsta de numai 12 ani a declanșat o serie de speculații și legende despre fantoma sa care bântuie în Turnul Londrei. Descoperirea uluitoare făcută de o turistă, Mary Ryan, a adus în atenția publicului această poveste terifiantă și a alimentat încă o dată speculațiile cu privire la existența fantomei prințului Edward.

[/read]