Lead:
O poveste aparent fericită despre doi canadieni care urmau să devină părinți a luat o întorsătură neașteptată când s-a descoperit că femeia nu era, de fapt, însărcinată. Se pare că aceasta suferea de pseudocieză, o afecțiune rară, care poate duce la simptome asemănătoare sarcinii, fără să existe un copil.
[read more]
Reclamă
Când iubirea și mintea joacă feste
Barbara Bienvenue și Paul Servat erau împreună de doar două luni când au aflat că urmau să devină părinți. Vestea a fost una surprinzătoare, dar foarte bine primită de amândoi. Mai mult, când au aflat că urmau să aibă nu unul, ci cinci copii, au primit ajutorul și sprijinul comunității.
Cu toate acestea, în săptămâna 34 de sarcină, Paul Servat a aflat că soția sa nu era, de fapt, însărcinată. Un astfel de lucru ar fi șocat orice bărbat, dar, în cazul lui Paul, a fost o adevărată lovitură. Femeia nu doar că l-a mințit, dar i-a făcut să se simtă ridicol în fața familiei, prietenilor și comunității.
Pseudocieză sau "sarcină-fantomă"
Cu toate acestea, nu i se poate imputa o astfel de acțiune doar femeii. Se pare că aceasta suferea de pseudocieză sau "sarcină-fantomă", o afecțiune medicală rară, care poate duce la simptome asemănătoare sarcinii, fără să existe un copil. Acesta a fost motivul pentru care femeia a crezut că este însărcinată și a continuat să mintă în legătură cu acest aspect.
Este important de menționat că pseudocieza poate afecta orice femeie, indiferent de vârstă sau istoric medical. Acest lucru poate duce la dezamăgiri și stres, atât pentru femeie, cât și pentru partenerul acesteia.
O problemă medicală sau un comportament patologic?
În cazul Barbarei Bienvenue, nu i se poate imputa doar afecțiunea medicală de care suferea, întrucât se pare că aceasta a mai făcut astfel de farse în trecut. În 2010, aceasta a mințit un alt partener în același fel. Mai mult, după dezvăluirea incidentului, rudele femeii au mărturisit că aceasta a avut probleme de ordin psihologic și a primit îngrijiri psihiatrice într-un spital pentru boli psihice.
În concluzie, cazul Barbarei Bienvenue și Paul Servat este unul extrem de nefericit. Acesta demonstrează cât de important este să avem grijă de sănătatea psihică și să nu jucăm cu sentimentele celor dragi. Mai mult, acesta arată că pseudocieza este o afecțiune rareori întâlnită, dar care poate duce la consecințe serioase, atât pentru femeie, cât și pentru partenerul acesteia.
[/read]