Femeia din Australia care trăiește cu 35 de păpuși

[read more]

Silvia Heszterenyiova este o femeie din Australia care a ajuns să facă câteva lucruri care i-au îngrijorat chiar și pe apropiații săi. Femeia are 42 de ani și a adunat o colecție impresionantă de 35 de păpuși care imită perfect bebelușii. Însă ciudata pasiune a Silviei nu se oprește aici, ea se comportă cu păpușile ca și cum ar fi copiii ei.

Subtitlu 1: O pasiune ciudată

Silvia spală în fiecare seară fiecare păpușă, le hrănește pe toate, le plimbă cu căruciorul fie la cumpărături, fie în parc, fie la cinema. Mai nou, și-a achiziționat chiar și un scaun special pentru copil pentru mașină, dar și unul care se montează în spatele bicicletei. Pe lângă toate acestea, femeia își schimbă păpușile și le îmbracă cu haine noi în fiecare zi.

De ce face toate acestea? Silvia a declarat că se simte foarte bine și că aceste lucruri o relaxează. "Uneori lumea îmi spune că sunt nebună, dar mie nu îmi pasă. Așa retrăiesc momentele minunate pe care le-am petrecut cu cei doi copii ai mei reali atunci când erau mici", a spus ea.

Subtitlu 2: Un hobby care îngrijorează

Cu toate acestea, pasiunea ei ciudată a început să îi îngrijoreze pe apropiații săi. "La început nu am realizat în ce mă bag, dar acum chiar îmi e teamă. Silvia se comportă cu aceste păpuși de parcă ar fi copiii ei reali. Într-un fel, pare că a rămas blocată în trecut și încearcă să retrăiască momentele din copilărie", a declarat soțul ei.

Specialiștii spun că Silvia suferă de o formă de sindrom al păpușilor, o condiție medicală care afectează persoanele care se atașează prea mult de obiecte și le tratează ca și cum ar fi ființe vii. Acest sindrom poate fi asociat cu anxietatea, depresia și alte tulburări psihologice.

Subtitlu 3: O pasiune nevinovată sau o problemă medicală?

Silvia însă nu vede problema și spune că această pasiune este nevinovată. "Aceste păpuși mă fac să mă simt mai bine și să uit pentru un moment de problemele din viața reală. Ele nu mă judecă și nu mă fac să simt că sunt singură", a spus ea.

Specialiștii recomandă persoanelor care au astfel de pasiuni să își facă un control medical și să discute cu un specialist pentru a vedea dacă au nevoie de ajutor. În cazul Silviei, soțul ei a hotărât să o ajute și să încerce să o convingă să se lase de această pasiune ciudată.

Concluzie:

Pasiunea Silviei pentru păpuși poate fi nevinovată și poate fi un mod de relaxare pentru ea, însă specialiștii avertizează că această pasiune poate fi un semn al unor probleme psihologice mai profunde. În orice caz, este important ca persoanele care au astfel de pasiuni să fie atente la semnele care ar putea indica necesitatea de ajutor medical și să ia măsuri în consecință.

[/read]