Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că dacă această incidență a numărului de infectări rămâne sub 3 la mie, în următoarele zile anumite restricții se vor relaxa. Oficialul a spus că va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide redeschiderea restaurantelor în interior și redeschiderea parțială a cinematografelor.

Berbeceanu: Dacă incidența scade în următoarele 48 de ore, relaxăm anumite restricții

Traian Berbeceanu a făcut aceste declarații după ce rata de infectare a Capitalei a scăzut sub trei la mie. Mai exact, incidența cumulată a cazurilor în ultimele două săptămâni, raportată miercuri, este de 2,96, comparativ cu 3,22 cum era cu o zi înainte.

“Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate! (…) Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a scris pe Faceebook prefectul Capitalei.

Fericire maximă în București! Prefectul anunță relaxarea restricțiilor

Printre măsurile care ar putea vi relaxate se numără următoarele:

-redeschiderea cinematografelor și a sălilor de spectacole, cu funcționarea a 30% din capacitate

-redeschiderea restaurantelor în interior, dar și a barurilor, cafenelelor, în limita a 30% din capacitatea unității.

-permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Bucureștenii vor scăpa de restricții

De la debutul pandemiei de coronavirus, în Capitală s-au înregistrat 112.825 de cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, în București au fost raportate 257 de cazuri noi de infectare, un număr extrem de mic, comparativ cu cifrele înregistrate înainte de sărbătorilor de iarnă, când numărul infectărilor ajungea și la peste 1.000.

În prezent, fiindcă Bucureștiul a depășit rata de 3 la mie, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli. Fiindcă rata de incidență a scăzut astăzi sub 3 la mie, restricțiile ar putea să fie relaxate și, bucureștenii, să guste puțin din viața pe care au avut-o înainte de pandemie.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<