Ficatei de pui deliciosi, preparati la cuptor sau la tigaie

Daca esti in cautarea unei retete rapide si gustoase, ficateii de pui caliti sau la cuptor sunt o optiune excelenta. Indiferent daca alegi sa ii prepari caliti pe aragaz sau la cuptor, rezultatul va fi un preparat delicios, suculent si plin de arome. Iata cum poti prepara aceasta reteta simpla, care iti va incanta papilele gustative.
[read more]
Reteta calita pe aragaz
Pentru a prepara ficateii de pui caliti pe aragaz, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 250 ml lapte rece
- 1 cub de unt
- 2-3 linguri de ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 100 ml vin rosu
- 200 ml supa de pui
- 100 ml sos de rosii
- sare si piper dupa gust
- putina boia de ardei (optional)
- 1 legatura patrunjel verde
Incepe prin a spala bine ficateii de pui si curata-i de pielite si de resturile din vezica biliara. Apoi, taie-i in bucati mici si pune-i intr-un bol. Toarna peste ei 250 ml lapte rece, suficient cat sa-i acopere complet, si lasa-i sa se inmoaie in lapte timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoate ficateii din lapte si lasa-i sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
Intre timp, curata ceapa si morcovul, toaca-le marunt si pune-le la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Gateste-le pana ce se inmoaie si ceapa devine putin translucida. Adauga cubul de unt si bucatile de ficatel, acopera tigaia cu un capac si lasa-le la inabusit pana ce tot lichidul scade si ficateii incep sa se rumeneasca. Apoi, adauga supa de pui, sosul de rosii, piperul si sarea dupa gust, boiaua de ardei si lasa preparatul sa fiarba pana ce ficateii se inmoaie bine.
La final, adauga usturoiul pisat, vinul si patrunjelul tocat. Amesteca bine pentru a omogeniza aromele si mai lasa totul pe foc maxim timp de aproximativ 5 minute. Astfel, ficateii vor fi gata de servit, cu un gust intens si o textura suculenta.
Reteta la cuptor
Pentru a prepara ficateii de pui la cuptor, ai nevoie de aceleasi ingrediente ca si in cazul retetei calite pe aragaz. Cu toate acestea, modul de preparare difera putin. Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180°.
Intr-o tava de ceramica sau metalica, amesteca ficateii de pui cu ceapa si morcovul tocate, cubul de unt, uleiul, piperul si sarea, precum si boiaua de ardei. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine amestecate si se intind uniform in tava.
Toarna peste ficatei supa de pui si sosul de rosii, apoi introduce tava in cuptor si las-o sa se coaca timp de aproximativ 25 de minute. Dupa acest interval, adauga vinul, usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Amesteca bine si mai lasa totul la cuptor pentru inca 5 minute, astfel incat aromele sa se imbine perfect.
Indiferent ca alegi varianta calita pe aragaz sau la cuptor, reteta de ficatei de pui va fi cu siguranta o alegere delicioasa si apreciata de intreaga familie. Savureaza-i alaturi de garnitura ta preferata sau cu cartofi prajiti si vei avea parte de o masa deosebita si satisfacatoare. Pofta buna si spor la gatit!
[/read]
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨