Flavia Groșan spune că producătorii îi dau dreptate în legătură cu faptul că oxigenul administrat în concentrații foarte mari pacienților din spitale devine toxic după două zile.

Ea a făcut o postare pe Facebook în care a vorbit despre acest lucru, precizând că a deschis „Cutia Pandorei”. Mai mult, ea explică faptul că până și președintele Societății Române de ATI, dr. Șerban Bubenek, îi dă dreptate în legătură cu informațiile despre oxigen.

„Nu pot să cred. Uite că producătorii îmi dau dreptate. Mă tem că am deschis Cutia Pandorei. Amin”, scrie Groșan pe Facebook.

Flavia Groșan lovește din nou: Oxigenul devine toxic

Ea explică faptul că rpoducătorii avertizează că oxigenul este potențial toxic după două zile la concentrații care depășesc 40%. De asemenea, medicul scrie că administrarea de oxigen trebuie să se facă cu prudență, iar doza trebuie adaptată în funcție de necesitatea individuală a pacientului.

„Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii”, explică Flavia Groșan.

Flavia Groșan lovește din nou! Acest tratament pentru coronavirus folosit în spitale devine TOXIC după două zile

În ceea ce privește administrarea concentrațiilor mai mari de oxigen, aceasta trebuie să se facă pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoțite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge. Toate acestea sunt scrise pe prospect, explică Flavia Groșan.

Flavia Groșan, criticată de președintele Colegiului Medicilor din Bihor

Flavia Groșan a intrat în atenția publicului după ce a făcut mai multe declarații controversate privind tratamentul pe care îl primesc bolnavii de Covid-19 în spitale. Ea spunea pe atunci că pacienții sunt uciși cu acel tratament, nu salvați. A fost audiată de Colegiul Medicilor din Bihor, care au decis că în cazul doctoriței Flavia Groșan nu se poate discuta despre malpraxis, precizând că femeia poate profesa în continuare.

Totuși, Groșan este criticată de președintele Colegiului Medicilor Bihor, care precizează că afirmațiile legate de administrarea de oxigen sunt periculoase și aberante.

Medicul pneumolog Flavia Groșan spune că tratează pacienții infectați cu coronavirus așa cum tratează o pneumonie atipică, cu antibiotic, fără a-i spitaliza. Însă se pare că adevărul nu este acesta. Un alt medic din București a reclamat-o din nou la Colegiul Medicilor pe Groșan pentru faptul că aceasta a criticat protocolul din București. Mai mult, ea este acuzată că o mare parte din pacienții pe care „i-a salvat” au ajuns la spital în stare gravă.