Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că va propune ca toate companiile de stat să aibă în Consiliul de Administrație maxim cinci membri. El a specificat că autoritățile se vor uita și la indemnizație. Premierul a făcut acest anunț după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la pilele impuse de diverși grei din politică în consiliile de administrație ale diverselor companii.

Premierul Cîțu pune stop pilelor din sistem

Întrebat la o conferință de presă dacă se va reduce numărul de locuri în Consiliile de Administrație ale companiilor de stat, premierul a răspuns:

”Cu siguranţă locurile vor fi reduse şi ne uităm şi la indemnizaţie”, a declarat Florin Cîțu.

El a explicat că va propune să fie ocupate cel mult cinci locuri în consiliile de administrație.

”Voi propune să fie maxim cinci membri în Consiliul de Administraţie pentru toate companiile de stat”, a declarat Cîţu.

Florin Cîțu pune STOP pilelor din sistem: Va micșora numărul de angajați

Florin Cîțu, un premier „necoruptibil”

Cunoscuta moderatoare de emisiuni politice, Denise Rifai, a lansat o serie de laude la adresa premierului Florin Cîțu. Ea a declarat în urmă cu o săptămână că premierul este deștept, nu este corupt sau coruptibil, iar acest lucru îl face periculos.

„Cât despre Florin. E tânăr. E deștept. Și nu e corupt. Nici coruptibil. Și în plus, are o meserie a lui! Cam periculos pentru mulți, zic!”, a scris Denise Rifai pe contul său personal de Facebook.

CTP: Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria postdecembristă

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede despre Florin Cîțu că poate fi cel mai important premier din istoria postdecembristă, fiindcă el, spre deosebire de alții, are o meserie pe care o stăpânește. Însă problema pe care pentru funcția de premier, este aceea că trebuie să balanseze între meserie și politică, iar principala problemă a premierului Cîțu este cu propriul partid, nu cu partenerii din coaliție.