Florin Roman, vicepreședinte PNL a decis să răspundă atacurile pe care social democrații, în special Marcel Ciolacu le-au avut la adresa guvernului Cîțu, în special de la anunțarea proiectului de buget.

Florin Roman: ,,Ei au comparat mere cu pere”

Potrivit postării făcute de Roman, președintele PSD nu ar trebui să fie ascultat când vine vorba despre taxe. Mai ales că, potrivit acestuia Marcel Ciolacu  era „obişnuit cu taxa de bişniţă”.

„Cine-a stat cinci ani la ruşi, nu poate gândi ca Bush! Este cazul socialiştilor din PSD, care după 50 de ani de comunism nu pot înţelege că investiţiile sunt cheia succesului economic! Au rămas fără replică când Florin Cîţu a anunţat cel mai ambiţios buget bazat pe investiţii din ultimii 31 de ani! Au minţit ca am introdus taxe noi, fără să precizeze care. Nu vă luaţi după Marcel Ciolacu, el era obişnuit cu taxa de bişniţă, dar îi spunea comision! De la blugii de la Buzău…”, își începe mesajul pe Facebook Florin Roman.

Mai mult decât atât, vicepreședintele PNL a mai scris și că PSD își dorește amânarea proiectului de buget pe 2021. Adăugând că social democrații au mințit despre lipsa banilor la sănătate sau despre banii pentru biserici.

 „Au minţit că nu sunt bani la sănătate. Aici nu-i condamn. Nu pricep. Ei au comparat mere cu pere şi chiar au crezut ca au dreptate, până le-a explicat Cîţu ca la agiamii, că nu este vorba de şpaga lui Pintea sau Bănicioiu! Au minţit când au vorbit de banii pentru biserici. Marcele, banii se dau doar după ce sunt depuse cererile. În baza unor proiecte. Pe bune, nu pe comision, Marcele cum lucraţi voi! Îţi explică Firea, dacă nu pricepi… De fapt, PSD încearcă amânarea adoptării bugetului! De ce? Pentru români? Nu…Pentru că s-a terminat cu hoţia!”, a mai continuat acesta.

Florin Roman le răspunde social-democraților: ,,Cine-a stat cinci ani la ruşi, nu poate gândi ca Bush! Este cazul socialiştilor din PSD...Nu vă luaţi după Marcel Ciolacu”

Cîțu a anunțat vineri că proiectul de buget a fost adoptat

Vineri, premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat Bugetul pentru 2021. Potrivit declarațiilor făcute, nu au existat modificări notabile. El a menționat că deficitul bugetar este același. Totodată, a mai dezvăluit că două ministere, al Transporturilor și Sănătății au primit mai mulți bani.

Florin Cîțu a mai menționat că proiectul de buget ar urma să ajunsă pe masa parlamentarilor pentru aprobare. Adăugând că speră nu nu vor fi adăugate alte amendamente.

Pentru noul proiect de buget s-a luat în calcul o creștere economică de 4,3% și o rată a inflaţiei medie de 2,4%. De asemenea, se speră la un câştig salarial mediu net de 3.320 de lei.

Nu în ultimul rând, s-a luat în calcul o majorare a veniturilor cu  13%, până la 365 miliarde lei. Plus o încetinire a creșterilor cheltuielilor până la o majorare cu 5%, adică undeva la 445 miliarde de lei. Cât despre deficitul bugetar acesta ar urma să se situeze în jurul valorii de 80 de miliarde. Ceea ce înseamnă 7,16% dintr-un PIB-ul de 1.117 miliarde lei, potrivit Ziarul Financiar.

Proiectul de buget ajunge iar la Guvern

Surse au declarat pentru Euroactiv.ro că proiectul de buget ar urma să ajungă din nou în Guvern. De fapt, atât legea bugetului și legea asigurărilor sociale ar urma să fie adoptate în varianta finală, în cadrul unei ședințe ce ar urma să aibă loc luni seara. Forma finală va fi adoptată după avizul cu amendamente al Consiliului Legislativ, așa cum cere procedura.

Ceea ce înseamnă că ambele legi ar urma să ajungă în Parlament marți. Tot atunci se va face convocarea  Birourilor permanente reunite. Potrivit lui Ludovic Orban, liberalii nu vor veni cu noi amendamente la legea bugetului pe 2021.