Actualii guvernanți vor să desființeze pensiile speciale, însă…vorba lungă-i sărăcia omului! Fostul senator, Mihai Goțiu, a dezvăluit într-un mesaj postat pe site-ul său de socializare că a primit o petiție din partea Asociației Foștilor Parlamentari.  Foștii parlamentari au amenințat că vor sesiza Avocatul Poporului pentru a contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) legea prin care au fost abrogate pensiile speciale.

„Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”, scrie Mihai Goțiu.

Foștii parlamentari se simt discriminați

Conform documentului publicat de Mihai Goțiu, foștii parlamentari spun că este discriminatoriu ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensii speciale, iar parlamentarii, cei care „creează legea” că nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

Foștii parlamentari ies la atac! Cum vor să își recupereze pensiile speciale

Mai mult, Asociația Foștilor Parlamentari mai transmite că abrogarea acestui „drept”, aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor. De asemenea, foștii parlamentari susțin că pensiile speciale sunt un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților, iar renunțarea la acest drept aduce în discuție teoria drepturilor câștigate.

Denumirea de „pensie specială”, manipulatorie

Foștii parlamentari nu sunt de acord nici cu denumirea de „pensie specială”, fiindcă acest termen, spun ei, este manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie în rândul populației.

„Cu ocazia asta, am căutat ceva mai multe informații și am aflat și eu că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea (la acea dată), 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC”, scrie fostul senator, Mihai Goțiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Care este cea mai mare pensie din România

Nu puțini sunt oamenii care vor ca pensiile speciale să dispară. Va trebui găsită o soluție, totuși, referitoare la toate pensiile, cum ar fi și cele de serviciu ale magistraților. Cea mai mare pensie din România în acest moment este a unui magistrat, care a fost și militar, și primește în jur de 70.000 de lei pe lună. Asta în timp ce bătrânii României, care muncesc o viață întreagă pentru a ieși liniștiți la pensie, primesc (în cel mai bun caz) 1.000 de lei.