Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este eliberat din închisoare "de îndată", conform deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) miercuri. Această decizie este definitivă și a fost luată după ce fostul primar a formulat un recurs în casație împotriva deciziei de condamnare în Dosarul Colectiv.
[read more]
În urma acestei decizii, instanța a casat, în parte, decizia atacată, doar în ceea ce privește soluția de condamnare a lui Popescu Cristian Victor Piedone. Sentința penală din 16 decembrie 2019, pronunțată de Tribunalul București-Secția I Penală, a fost și ea desființată în aceleași limite.

De asemenea, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizația SC Colectiv Club SRL) și au fost anulate formele de executare emise în baza sentinței penale nr. 1897 din data de 16.12.2019. Instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.

Această decizie a venit după mai multe amânări și după investirea completului de judecată cu mai multe cereri de recurs în casație. Avocații lui Cristian Popescu Piedone au declarat că aceasta este o zi extraordinară și că această soluție legală și temeinică îi face fericiți.

În urma acestei decizii, fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi eliberat din închisoare și se va întoarce acasă. Cu toate acestea, această decizie a stârnit controverse și nemulțumiri în rândul familiilor victimelor din Colectiv, care au considerat că aceasta este o decizie nedreaptă și că nu face dreptate în cazul acestor tragedii.

Este important de menționat că această decizie a fost luată de ÎCCJ și este definitivă, ceea ce înseamnă că nu poate fi contestată. În aceste condiții, Cristian Popescu Piedone este acum eliberat și va putea să își continue viața în libertate.
[/read]