Este sezonul murăturilor, iar Gabriela Cristea vine cu sfaturi prețioase pentru gospodine. Cunoscuta prezentatoare TV a împărtășit recent cu fanii săi rețeta personală pentru murături, subliniind un truc esențial pentru a le menține crocante.

Într-o postare pe Facebook, Gabriela a explicat detaliat procesul său de pregătire al murăturilor, care durează aproximativ 30 de minute.

Reclamă

Gabriela Cristea a pus la borcan legumele preferate, alături de ingrediente precum crenguțe de cimbru, foi de dafin, varză, ardei iute, sare, opt litri de apă, bețe de mărar, piper boabe și muștar de boabe.

Vedeta nu s-a oprit aici și a dezvăluit și trucul secret: adăugarea de hrean și usturoi.

„Am luat murăturile și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune!”, a explicat Gabriela.

Pe lângă selecția ingredientelor, Gabriela Cristea a punctat importanța proporțiilor dintre sare și apă. Ea folosește o lingură de sare la un litru de apă, pe care o încălzește înainte de a o turna peste legume.


Un alt detaliu menționat de vedetă este acela că borcanul nu trebuie acoperit imediat după adăugarea apei calde, ci trebuie lăsat deschis pentru a permite aburilor să iasă.

„Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile”, a adăugat aceasta.

Murăturile sunt apoi depozitate într-un loc cu temperatură normală, iar după două săptămâni, borcanele sunt mutate la răcoare. Gabriela Cristea și-a arătat, astfel, abilitățile de gospodină și dorința de a împărtăși din secretele sale cu publicul larg.