Gabriela Firea îl critică în termeni duri pe primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan. Ea spune că detractorii săi din perioada în care se afla în scaunul de la PMB se confruntă cu niveluri de poluare mult mai mari față de cum erau acum un an.

Nicușor Dan este principalul vinovat pentru acest lucru, în opinia Gabrielei Firea, care îl acuză pe edil că are cu totul alte interese decât sănătatea milioanelor de oameni care locuiesc în București.

Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Nicușor Dan

Ea a scris pe Facebook că în această dimineață Bucureștiul a fost roșu. Conform senatorului PSD, majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori foarte ridicate în Capitală. Ea spune că bucureștenii respiră otravă și că nici măcar anul trecut, în mandatul său, nivelurile de poluare nu erau atât de mari. Fostul edil a ținut să precizeze că anul trecut principalul atac la adresa ei era legat de poluare.

„Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?”, îl întreabă Gabriela Firea pe Nicușor Dan.

Gabriela Firea, atac dur la adresa lui Nicușor Dan: Bucureștenii respiră otrăvuri. Nici anul trecut nu era așa
Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea

Senatorul PSD i-a transmis un mesaj și ministrului Mediului. Ea întreabă dacă s-a cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și cine poluează în așa hal Bucureștiul. E acuză că de o lună s-au anunțat controale și că polițiștii locali au fost luați din treaba lor pentru a-i pune să le facă treaba inspectorilor de la mediu.

„S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?”, a mai scris ea pe Facebook.

Firea: Bucureștenii respiră otrăvuri

Gabriela Firea spune că în urmă cu un an, în aceeași perioadă, s-a întâmplat același lucru, însă nici până în ziua de azi nu s-a aflat cine a poluat în halul acela orașul, în ciuda scrisorilor trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Parlamentului României. Ea acuză că cine trebuia să se ocupe de acest lucru era ocupat cu alte lucruri, făcând referire la fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, care „negocia șpagă în fier” și se certa cu fostul primar, în loc să caute poluatorii.

Între timp, spune ea, bucureștenii respiră otrăvuri, în timp ce Nicușor Dan are alte preocupări.

„Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgenta mare! Peste sanatate, poluare, santiere…”, a adăugat senatoarea PSD.