Gabriela Firea spune că anul 2021 începe sub semnul austerității, fiindcă o mare parte din majorările promise de liberali sunt puse sub semnul întrebării anul acesta. Social-democrata a adus vorba despre alocațiile copiilor, care ar fi trebuit să fie majorate cu 40%, însă s-a luat decizia doar de a le crește cu 20%. Mai exact, spune Firea, copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani vor primi 427 de lei pe lună, iar cei cu vârste cuprinse între 2-18 ani vor primi 214 lei pe lună.

Gabriela Firea dă de pământ cu liberalii

De asemenea, social-democrata vorbește și despre punctul de pensie, care ar fi trebuit să crească tot cu 40%, însă și aici liberalii și-au băgat coada și au decis o majorare de 14% în septembrie 2020. Conform programului de guvernare al Guvernului Cîțu, punctul de pensie ar urma să crească anul acesta cu 8%.

Gabriela Firea i-a transmis urări lui Florin Cîțu pentru onomastică (Vasile n.r.), însă în funcția de premier spune că nu îi urează la mulți ani, fiindcă nu are soluții pentru români.

Gabriela Firea dă de pământ cu Guvernul Cîțu: Românilor nu li se spune ce se întâmplă cu acele sume

Firea nu îi dorește „la mulți ani” în funcția de premier lui Cîțu

„Eu îi transmit domnului Cîţu ‘La mulţi ani’, pentru că îl chemă şi Vasile. Omeneşte cred că trebuie să fim civilizaţi unii cu ceilalţi, dar în funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani, pentru că din păcate nu are soluţii pentru români şi a dovedit acest lucru în calitate de ministru al finanţelor, pentru că ţara este împrumutată”, a declarat Gabriela Firea.

Ea mai spune că românilor nu li se spune ce se întâmplă și unde se duc sumele împrumutate. În noaptea de Revelion, spune Firea, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul „austerității” care prevede înghețarea salariilor bugetarilor.

În final, Gabriela Firea a declarat că Guvernul Cîțu nu va rămâne în funcție mai mult de șase luni.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<