Gabriela Firea îl critică dur pe edilul Capitalei, Nicușor Dan, după ce ieri în Consiliul General a fost votată majorarea taxelor pentru parcările de reședință din Capitală. În acest sens, social-democrata spune că actualul edil este o năpastă pe capul bucureștenilor.

Nicușor Dan, criticat dur după creșterea taxelor pentru parcările de reședință

Ieri, edilul Bucureștiului a anunțat pe Facebook că această majorare a taxelor a fost propusă la cererea primarilor de sector, urmând a intra în vigoare în anul 2022. Ele vor ajunge la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă. Edilul a subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au solicitat aceste majorări pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând a se asigura și mai buna întreținere a acestor parcări.

În acest context, fostul edil, Gabriela Firea avertizează că nu mai puțin de 200.000 de bucureșteni vor plăti foarte mulți bani pentru locurile de parcare de reședință. Gabriela Firea spune că pentru unii dintre acești oameni, taxa se mărește chiar și de 10 ori.

Gabriela Firea: Bucureștenii vor băga mâna adânc în buzunar

„Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit! Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții”, notează Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea dă de pământ cu Nicușor Dan: Este inacceptabil!

Social democrata spune că această majorare pentru parcările de reședință din București este o suprataxare, în condițiile în care Nicușor Dan nu știe dacă oamenii își vor putea reveni financiar, din cauza pandemiei de coronavirus, până anul viitor. De asemenea, președintele PSD București spune că comparația cu alte țări europene nu are logică, fiindcă diferența dintre salariile din România și din țările UE este foarte mare.

Firea: Este inacceptabil!

De asemenea, fostul primar al PSD spune că este conștient de faptul că tarifele de până acum erau mici în comparație cu alte capitale europene, însă să nu uităm de salariile pe care le au țările europene și ce salarii au românii.

”Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți”, mai spune social-democrata.

Gabriela Firea spune că este inacceptabil ca, după o pandemie de coronavirus care a afectat extrem de rău finanțele bucureștenilor, Nicușor Dan să vină cu încă o povară pentru buzunarele oamenilor.