În acest context, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț bombă. Conform liderului PSD, formațiunea va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, în prezent lider al PSD București, nu a stat departe de critici. Ea a posta pe Facebook un mesaj în care susține în continuare că Raluca Turcan este insensibilă la greutățile oamenilor, precizând că salariile medicilor și ale profesorilor sunt în pericol. Precizăm că Firea a mai declarat recent că ministrul Muncii vrea să le taie din venituri acestor categorii de angajați.

Gabriela Firea este de părere că Raluca Turcan, în loc să se concentreze asupra harababurii care a fost creată de Guvernul de coaliție, în miez de noapte oficialul scrie pe Facebook.

„Doamna Turcan, cu Netflix ati incercat?”, o întreabă Firea pe Turcan.

Gabriela Firea: Veniturile acestor angajați vor scădea

Social democrata îi transmite liberalei că nu este de vină Gabriela Firea pentru că Raluca Turcan a promovat și susține un Memorandum care duce la scăderea veniturilor categoriilor de angajați greu încercate în această perioadă de pandemie, cum ar fi medici, polițiști, profesori, pompieri etc.

Gabriela Firea spune că ea doar a făcut publice intențiile Ralucăi Turcan, ceea ce i-a determinat și pe cei din Coaliție, adică politicienii de la USR, să declare public faptul că nu susțin un asemenea Memorandum.

Gabriela Firea o umilește pe Raluca Turcan: E insensibilă. Cu Netflix aţi încercat?

„Așadar, în loc să vă pierdeți vremea scriind despre mine pe FB, mai bine ați găsi soluții la problemele pe care tot dumneavoastră le-ați creat! Succes!”, a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

PSD va depune moțiune simplă împotriva Ralucăi Turcan

Gabriela Firea se referă la o postare făcută de Raluca Turcan ca răspuns la anunțul lui Marcel Ciolacu privind moțiunea simplă. Totul a început în momentul în care liderul PSD a vorbit despre anunțul ministrului Muncii, conform căreia va realiza un proiect pin care va oferi sprijin familiilor medicilor care au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus. Social-democratul susține că ministrul Muncii habar nu are ce legi a votat, amintind că în urmă cu un an, în aprilie, aceasta a votat legea creată de PSD, prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul ucigaș să primească o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv.

În replică, Raluca Turcan a declarat că „marele lider PSD” este iute la vorbă și încet la pricepere. Ea a explicat faptul că proiectul anunțat completează și face aplicabilă legea social-democraților. Ministrul Muncii spune că îl așteaptă pe Ciolacu și pe ceilalți social-democrați la moțiunea de cenzură, pentru a vorbi despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care social-democrații vor să le acopere cu vorbe.

Raluca Turcan: Nu este situația în care guvernul PSD nu susținea proiectele primarului general PSD

În interiorul mesajului a fost adusă vorba și despre Gabriela Firea și documentul la care face referire mai sus.

„PS: pentru o doamnă care a condus Primăria Capitalei și care se agită că un document al ministerului Muncii, aflat în lucru în guvern este – cum altfel, decât în lucru, în guvern: nu este situația în care guvernul PSD nu susținea proiectele Primarului General al PSD”, a explicat Turcan.