Omenirea se pregătește de ceea ce este mai rău, asta imediat după ce s-a aflat că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi fost avertizat de către Joe Biden în urmă cu mai mult timp.

Fără a ezita, președintele america i-ar fi spus că forțele ruse ar urma să acționeze chiar în câteva zile, mai precis în luna februarie.

Preşedintele Joe Biden ar fi prevăzut ceea ce urmeză să se întâmple, astfel că i-ar fi spus joi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensky să-şi pregătească teritoriul pentru acțiunea forțelor rusești.

Joe Biden, avertisment pentru Volodimir Zelenski

În timpul unei discuții telefonice mai lungi care a fost între Joe Biden și Volodimir Zelensky, șeful Casei Albe l-ar fi avertizat pe omologul său ucrainean că este inevitabil ca invazia rusă să nu își facă simțită prezența, așa că l-a îndemnat să ia măsuri pentru a apăra Kievul.

Ei bine, discuția telefonică dintre cei doi nu ar fi fost una bazată pe o certitudine, așa cu chiar purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, Emily Horne, a declarat și a precizat acest lucru pentru a nu speria populația.

„Nu este adevărat. Preşedintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca ruşii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus şi anterior acest lucru public şi am avertizat despre acest lucru de luni de zile. Rapoartele despre ceva mai mult sau diferit de atât sunt complet false”, a scris Horne.

Ucraina, susținută de America într-o posibilă invazie rusească

În urma conversației pe care a avut-o cu Joe Biden, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe contul personal de Twitter un mesaj prin care a informat populația că s-au luat măsuri pentru ceea ce este mai rău, și anume invazia rusă.

„S-a discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare şi s-a convenit asupra acţiunilor comune pentru viitor. Am mulţumit preşedintelui Joe Biden pentru asistenţa militară continuă. Posibilităţi de sprijin financiar pentru Ucraina au fost de asemenea discutate”, se arată în mediul online.

De asemenea, Joe Biden a precizat că sprijină Ucraina în confruntarea cu forțele ruse care se pregătesc de invazie, după ce zeci de mii de militari ruși au ajuns în apropierea graniţei cu Ucraina de câteva zile bune.