Liderul AUR spune că dacă avea o strategie de țară, România putea să hrănească jumătate de Europa. George Simion susţine că recensământul care va urma o să ne arate că am depășit 50% din terenurile noastre vândute străinilor.

Liderul AUR, acuzații grave la adresa Guvernului Cîțu

Totodată, politicianul mai susține că nu mai vin mesaje din teritoriu fiindcă se fac multe ilegalități cu subvențiile de la APIA.

„Actuala guvernare asta are in plan, vanzarea tarii, de la companiile strategice, pana la terenuri. Romania, daca avea o strategie de tara, putea sa hraneasca jumatate de Europa. Este o politica antinationala dusa de 30 de ani de toate partidele. Aceasta coalitie de la guvernare trebuie sa paraeasca cat mai repede puterea. De aceea si motiunea de cenzura trebuie sa treaca. AUR e singura forta politica care s-a opus acestui PNRR”, spune Simion.

El critică rezultatele acestei guvernări și spune că printre acestea sunt următoarele: românii nu mai sun stăpâni pe propriile terenuri, statuia lui Mihai Viteazul vandalizata, majoritatea romanilor plecati din tara, am ajuns groapa de gunoi a Europei.

George Simion, total împotriva PNRR

Importam gunoaie si exportam grane, dupa care importam paine la preturi pana la de 12 ori mai mari, mai explică liderul AUR.

George Simion, acuzații grave la adresa Guvernului Cîțu: Vor să ne vândă țara!

În urmă cu o săptămână, George Simion a anunțat că formațiunea pe care o conduce este total împotriva PNRR-ului prezentat de Guvernul Cîțu. El spune că acest Guvern „provizoriu” împrumută 15 miliarde de euro, împrumut pe care și-l asumă în numele românilor. De asemenea, spune George Simion, după anul 2030, acest împrumut va fi lungi prin alte împrumuturi.

PSD, nemulțumit

De asemenea, după prezentarea acestui plan, și PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură la mijlocul lunii iunie. Social-democrații continuă să spună că prin acest plan, liberalii vor să înghețe salariile, pensiile și alocațiile românilor.

Mai clar, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat în plenul Parlamentului că parlamentarii formațiunii vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Liderul social-democrat spune că moțiunea va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Florin Cîțu a declarat că acest program a apărut într-un moment dificil, ca răspuns al unei crize grave sanitare, care ulterior s-a transformat într-o criză economică. Liberalul a mai explicat că acest plan de redresare este unul diferit, fiindcă pe lângă investiții, acest plan vine și cu o reformă.