Liderul AUR, George Simion, a anunța că formațiunea pe care o conduce este total împotriva PNRR-ului prezentat de Guvernul Cîțu. El spune că acest Guvern „provizoriu” împrumută 15 miliarde de euro, împrumut pe care și-l asumă în numele românilor. De asemenea, spune George Simion, după anul 2030, acest împrumut va fi lungi prin alte împrumuturi.

George Simion: Nu suntem de acord cu PNRR

 „În 2021, plătim 3 miliarde şi jumătate numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020, datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro, de ce trebuie românii să mai ia un împrumut de 15 miliarde de euro, când noi nu am fost capabili să luăm 15 miliarde de euro din fondurile europene? De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit, la nişele economice pe care impozităm sau nu„, a explicat liderul AUR, conform agerpres.ro.

De asemenea, după prezentarea acestui plan, și PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură la mijlocul lunii iunie. Social-democrații continuă să spună că prin acest plan, liberalii vor să înghețe salariile, pensiile și alocațiile românilor.

Marcel Ciolacu: Vom depune moțiune de cenzură

Mai clar, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat în plenul Parlamentului că parlamentarii formațiunii vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Liderul social-democrat spune că moțiunea va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență”.

George Simion îi strică planurile lui Florin Cîțu! Liderul AUR: Nu suntem de acord cu...

Astăzi, în Parlament, Florin Cîțu a declarat că acest program a apărut într-un moment dificil, ca răspuns al unei crize grave sanitare, care ulterior s-a transformat într-o criză economică. El spune că acest plan de redresare este unul diferit, fiindcă pe lângă investiții, acest plan vine și cu o reformă.

Premier: Pensiile nu vor fi tăiate

Premierul a explicat că proiectele incluse în PNRR trebuie să fie mature, la care se lucrează deja, pentru că trebuie finalizate până în 2026.

În ciuda acuzațiilor partidelor politice, Florin Cîțu a explicat că acest plan nu înseamnă că veniturile și pensiilor vor fi reduse, ci din contră, este vorba despre reforma, care înseamnă „un mod eficient de a administra acești bani”.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<