Astfel, George Simion a reacționat imediat după ce zeci de pacienți operați s-au trezit în miezul nopții că sunt evacuați din unitatea sanitară în care erau internați, după ce ministrul Vlad Voiculescu și Raed Arafat au semnat un ordin din care reieșea că unitatea medicală devine spital COVID.

Simion: Este un război!

În acest context, liderul AUR a declarat că deși este specializat pe ortopedie, Spitalul Foișor a devenit spital de Covid-19 din cauza ordinelor date de Raed Arafat și Vlad Voiculescu. El repetă ceea ce au repetat mulți politicieni. Zeci de pacienți au fost evacuați și transferați la alte spitale, unii abia operați, alții care trebuiau să fie operați în următoarele zile.

„Aici ne-au adus incompetența și impostura guvernanților”, spune Simion.

Liderul AUR spune că Guvernul Cîțu nu a fost în stare să construiască nici măcar un dispensar, în timp ce firmele de partid s-au îmbogățit cu zeci de milioane de euro vânzând măști neconforme. Acum, spune Simion, Guvernul Coaliției mută bolnavii pe tărgi, într-un haos generalizat, ca-n război.

„De fapt, chiar este un război: războiul PNL/USRPLUS/UDMR contra românilor”, este mesajul lui Simion.

Decizie șocantă peste noapte

Vineri noaptea, pacienții internați la Spitalul Foișor din București s-au trezit că sunt evacuați din saloane de către autorități, care au decis peste noapte să transforme unitatea medicală în suport Covid.

George Simion scoate armele la adresa Guvernului Cîțu: Este un RĂZBOI!
Inquam photos

Pacienții fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale din țară, fiindcă autoritățile au decis că spitalul trebuie să devină unitate Covid-19.

Se pare că s-a ajuns la această situație, spun autoritățile, fiindcă Bucureștiul se află într-o situație tragică din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoie urgent de paturi de terapie intensivă, iar spitalul Foișor avea 20 de paturi ATI neocupate.

Situație tensionată la Spitalul Foișor din București

În urma evacuării pacienților, zeci de oameni care au văzut cum au fost evacuați pacienții s-au pus în fața spitalului și au protestat. Mai mult, lumea s-a îmbrâncit cu jandarmii. Oamenii au fost nemulțumiți de ordinul pe care l-a semnat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform căruia spitalul respectiv va deveni spital Covid-19. În urma evacuării, pacienții recent operați au fost evacuați urgent.

S-a lăsat cu huiduieli și înjurături împotriva celor care au luat decizia de a-i evacua pe pacienți, mai mult, autoritățile au fost acuzate că sunt „criminali”.

Ordinul a fost semnal de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Pacienții au fost anunțați la ora 18:00 că trebuie să își anunțe familiile să le spună că trebuie să părăsească unitatea sanitară.

Oamenii au protestat

Protestatarii au încercat să blocheze evacuarea pacienților, motiv pentru care jandarmii au creat un cordon în fața intrării Spitalului Foișor.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<