Medicul stomatolog Doru Bertea, anchetat de procurorii anticorupție în două dosare penale și plasat în arest la domiciliu, a ales să își ia zilele chiar în a doua zi de Paște. Bărbatul a fost găsit spânzurat.

S-a spânzurat!

Doru Bertea, medic stomatolog și om de afaceri, se afla în prezent în arest la domiciliu, după ce procurorii anticorupție l-au acuzat că furniza materiale sanitare, mult mai scumpe față de cele de pe piață, spitalelor suport Covid-19 din Brașov și Odorheiu Secuiesc. În acest context, oamenii legii îl cercetau pentru dare de mită, iar judecătorii au ales să îl plaseze în arest la domiciliu până când s-ar fi finalizat ancheta. Probabil Doru Bertea nu a suportat acest gând, motiv pentru care a decis să își ia zilele chiar în zi de sărbătoare.

De unde a pornit totul

Totul a pornit după ce procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipamente medicale realizate în spitalele suport COVID din Odorheiu Secuiesc și Brașov. Cei implicați în dosar, inclusiv Doru Bertea, au fost la un pas să scape de arest după ce fostul șef al Biroului Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, le oferea acestora toate informaţiile din dosar care ajungeau pe biroul său, pe măsură ce subordonaţii săi avansau cu ancheta.

Gest șocant în zi de sărbătoare! Un celebru om de afaceri s-a SPÂNZURAT. El era în vizorul DNA

Între timp, și Emanoil Mirică a ajuns în vizorul anchetatorilor, fiind acuzat că îi pregătea câte o informare lui Doru Bertea, înaintea fiecărei întâlniri pe care o aveau cei doi.

Echipamente sanitare nefuncționale pentru pacienții grav bolnavi

Firma lui Doru Bertea „a furnizat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov un robot de purificare a aerului, pe preţ supraevaluat, exagerat, achiziţionat la un preţ decent de la societatea Lianmed”, se arată în raportul întocmit de DNA.

Acest robot, care avea ca obiectiv purificarea aerului care ar fi trebuit să facă dezinfecția cu ultraviolete a mediului, nici măcar nu a fost utilizat în respectiva unitate sanitară, fiindcă nu corespundea datelor tehnice ale spitalelor. După ce a aflat de la Emanoil Mirică ca se află în vizorul procurorilor DNA, Doru Bertea a încercat să rupă orice legătură între el şi fostul consilier judeţean Andrei Kadas, în speranţa că ancheta nu va ajunge la stomatolog.