Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de vânt puternic pentru județul Vaslui, unde se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55-60 kilometri pe oră.

Totodată, specialiștii meteo au emis pentru ziua de astăzi o atenționare meteorologică de Cod galben. Conform acestora, ziua de azi va veni în anumite zone din România cu ninsori puternice și viscol de munte.

În unele zone se va forma polei

Mai clar, zonele afectate sunt Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali. Astfel, în Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Totodată, la altitudini de peste 1500m, vântul va avea intensificări, iar temporar vor fi rafale de peste 80-90 de kilometri pe oră. În unele locuri ninsoarea va fi viscolită iar zăpada spulberată.

Aceste coduri emise de meteorologi sunt valabile pentru ziua de vineri, 12 martie, în intervalul orar 02:00-18:00. De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că oamenii se vor confrunta cu precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

Iarna nu vrea să plece din România! Specialiștii meteo avertizează: Vremea va fi deosebit de rece!

Vremea rea va începe treptat, la început în regiunile vestice, ulterior va ajunge în cele nord-vestice iar în cele din urmă în centru și în nord-est.

Frigul nu pleacă din România

Un alt pericol care îi paște pe români, conform meteorologilor, la munte va ninge constant și se va depune un strat nou de zăpadă. De asemenea, în zonele mai joase de relief va fi lapoviță și ninsoare, iar trecător va ploua. Meteorologii atrag atenția că pe alocuri se va forma și polei.

În anumite zone, precum Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, iar local vor fi rafale de 50/60 km pe oră. În acest context, senzația de frig va fi amplificată. Specialiștii meteo avertizează că astăzi vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor.