O țară insulară din Africa Răsăriteană este foarte aproape de a-și atinge idealul. În curând acest stat va atinge imunitatea colectivă împotriva Covid-19. Este vorba despre Republica Seychelles.

În aproximativ două săptămâni, după cum arată estimările, Republica Seychelles va atinge imunitatea de grup după la doar două luni de la demararea campaniei de imunizare în masă a populației.

Campania de vaccinare din Republica Seychelles a început în luna ianuarie 2021. Pentru ca o țară să se considere imunizată împotriva Covid-19 aceasta trebuie să fie în proporție de 70% imunizată. Asta înseamnă practic că un procent de 70% din populația țării trebuie să fie vaccinată împotriva Covid-19 cu cele două doze de ser.

Ideal atins! Această țară a atins imunitatea colectivă

Vaccinul anti-coronavirus care a fost folosit în campania din Republica Seychelles este Sinopharm, cel dezvoltat de China. Până în prezent a fost imunizată 4% din populația de  96.762 a țării.

Pe lângă vaccinul chinezesc, Republica Seychelles va mai folosi pentru utilizarea cetățenilor și serul produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Odată cu atingerea imunității colective, Republica Seychelles va da drumul economiei și va redeschide turismul.

Epidemia de coronavirus din Republica Seychelles

Republica Seychelles este situată în Oceanul Indian, la aproximativ 1.500 de kilometri de Africa. Arhipelagul conține 115 de insule și are o populație de 96.762 de locuitori.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent pe teritoriul Republicii Seychelles au fost înregistrate 2.890 de cazuri de îmbolnăviri. Bilanțul deceselor arată că în total au fost raportate doar 13 decese asociate Covid-19.  Din totalul persoanelor care s-au îmbolnăvit de coronavirus, 2,532 au fost declarate vindecate.

Republica Seychelles ar fi prima țară din lume care va atinge imunitatea în masă împotriva Covid-19. Prima țară care a început vaccinarea populației este Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în luna decembrie anul trecut.