Răzvan Cherecheș a vorbit despre un subiect pe care toată lumea îl vrea lămurit. Ajută sau nu vaccinurile împotriva noilor tulpini ale coronavirusului? Veștile sunt bune, însă există un mare dezavantaj.

Astfel, conform unui studiu, vaccinurile apărute în prezent protejează împotriva mutațiilor descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și India. Potrivit celor scrise de expertul în sănătate publică pe pagina sa de Facebook, tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile COVID-19 existente până acum.

Ajută vaccinurile împotriva noilor tulpini?

„Vești bune – tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente până acum. Pe lângă un set de vaccinuri eficiente, avem acum și un tratament eficient – situația începe să arate tot mai bine. Dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Situația vaccinării în lume

Vaccinarea anti – coronavirus a populației globului a început la sfârșitul anului trecut, la aproximativ un an de la depistarea primului caz de contaminare cu Covid – 19.

Important! Sunt eficiente vaccinurile ant-COVID împotriva noilor variante ale virusului? DEZAVANTAJ uriaș!

Prima țară care a autorizat utilizarea unui vaccin anti – coronavirus este Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, țară care în prezent are printre cele mai avansate campanii de imunizare de la nivelul Europei. Campania de vaccinare anti – coronavirus din această țară a început cu serul produs de Pfizer / BioNTech. De la acel moment și până în prezent, la nivelul întregului glob, au fost administrate peste 2 miliarde de doze de vaccin anti – Covid – 19.

Campania de vaccinare în România

Campania de vaccinare anti – coronavirus din România a început în data de 27 decembrie 2020, în același timp cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

În cinci luni de la demararea campaniei de imunizare în masă a populației României au fost vaccinați peste 4 milioane de cetățeni. Ținta Guvernului de la București era ca până la 1 iunie 2021 să fie vaccinate 5 milioane de persoane.

Cifrele pandemiei de coronavirus

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au fost înregistrate 1.078.863 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre aceștia, 1.042.898 de pacienți au fost declarați vindecați. Din păcate, virusul ucigaș a luat viețile a zeci de mii de români. Până astăzi, 30.815 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<