În continuare ne aflăm în plină pandemie de coronavirus. Dacă în ceilalți ani eram obișnuiți ca vară de vară să participăm la nunți, ei bine, în ultimul an și jumătate condițiile în care pot fi organizate astfel de petreceri s-au schimbat.

Întrebarea firească pe care ne-o ridicăm este dacă anul acesta vor putea avea loc nunți sau petreceri de logodnă. Oamenii care lucrează în domeniu și se ocupă de organizarea unor astfel de evenimente vin cu mai multe propuneri care ar putea reprezenta niște soluții de viitor.

În ce condiții vor avea loc nunțile în anul 2021?

Propunerile vin ca un experiment pe care organizatorii de nunți sunt dispuși să-l testeze. În primul rând, se propune ca pe viitor să fie organizate petreceri și nunți la care să participe exclusiv persoane vaccinate anti – coronavirus sau persoane care au trecut recent prin boală. Persoanele care nici nu s-au vaccinat și nici nu au avut coronavirus ar putea face un test pentru coronavirus înainte de a participa la eveniment. Testul ar urma să fie repetat peste două săptămâni.

Cuplurile își amână nunta din cauza pandemiei de coronavirus

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și din cauza situației epidemiologice din ultimul an, multe dintre cupluri, mai exact peste 70%, au ales să amâne nunta.

Cei care nu au vrut totuși să amâne să se căsătorească au găsit o soluție de compromis. Au organizat o nuntă mult mai mică, mai restrânsă, care a avut loc de regulă acasă, alături de familie.

Statisticile din ultimul an arată că industria nunților a funcționat în anul 2020 la 5% din capacitatea maximă.

Organizatorii de nunți se află într-o situație disperată și caută soluții pentru ca aceste evenimente să poată din nou să fie organizate. Sunt luate în calcul înclusiv negocieri cu oficialii statului pentru a fi găsite soluții optime pentru ca nunțile să aibă loc în condiții de siguranță.

Un număr de 150.000 de nunți au fost programate în 2020, iar în 2021 sunt 250.000 de astfel de evenimente deja programate, conform Digi24.