Canada va extinde campania de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinarea copiilor care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Ar fi prima țară care ar permite vaccinarea adolescenților.

Vaccinul anti – coronvairus folosit pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani va fi cel produs de Pfizer / BioNTech. Conform BBC, decizia a luată recent, de către ministerul Sănătății din Canada.

Canada devine astfel prima țară care extinde campania de vaccinare în acest fel. Decizia a fost luată de autorități bazându-se pe studiile efectuate pe vaccinul produs de Pfizer / BioNTech. În urma studiilor clinice s-a dovedit faptul că acest ser este sigur și eficient în imunizarea copiilor.

În prezent, în Canada, vaccinul de la Pfizer / BioNTech este administrat persoanelor care au mai mult de 16 ani.

De luni va fi extinsă campania de vaccinare din Canada în regiunea Alberta. Aceasta este provincia canadiană care înregistrează cea mai mare rată de infectare cu Covid – 19 de la nivelul întregii țări.

Producătorul Pfizer / BioNTech a solicitat deja ca în curând să fie extinsă campania de vaccinare anti – coronavirus și la copii care au vârste cuprinse între 2 și 11 ani. Producătorul vine cu această solicitare la puțină vreme după ce în Statele Unite ale Americii s-a decis ca acest ser să fie utilizat pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Încă o țară va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Bilanțul epidemiei de coronavirus din Canada

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, Canada, țară care numără o populație de 37,59 milioane de locuitori, a raportat mai mult de 1,2 milioane de cazuri de contaminări cu Covid – 19. Statisticile arată că aproape 20% din cazurile de infectări au fost înregistrate la persoane care au mai puțin de 19 ani. Asta arată o rată de transmisibilitate destul de ridicată în rândul tinerilor.

Bilanțul deceselor asociate Covid – 19 a ajuns la 24 450. Campania de vaccinare din Canada s-a desfășurat într-un ritm destul de lent din cauza întârzierilor înregistrate în livrarea dozelor de vaccin anti – Covid.  Bilanțul campaniei de vaccinare arată că aproape 34% din populația țării a primit prima doză de ser anti – coronavirus.

Citeste si: ECONOMISEȘTE acum bani la factura ta de curent ELECTRIC! Totul este simplu și rapid. Vezi câtă economie poți să faci complet GRATUIT!