Situația epidemiologică din India este una fără precedent. Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid – 19 a explodat în ultima perioadă, iar spitalele nu mai față numărului mare de pacienți care ajung în stare gravă.

India se confruntă cu un puternic val doi al pandemiei de coronavirus. Măsura carantinei a fost implementată deja în mai multe regiuni ale țării, în încercarea autorităților indiene de a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Sistemul de sănătate indian este copleșit. Din ce în ce mai mulți pacienți diagnosticați cu infecție Covid – 19 au nevoie de spitalizare.

Încă un oraș din India intră în carantină! Situația epidemiei este tragică

Încă un mare oraș din India intră în carantină

Numărul mare de infectări a determinat autoritățile se impună măsuri restrictive. În  Bengaluru, un mare oraș din India în care se află sute de companii internaționale, multe dintre ele activând în domeniul IT, situația a devenit tragică. Orașul a intrat în carantină pentru două săptămâni în speranța că numărul cazurilor de infectări va scădea.

Conform Reuters, Bengaluru este orașul – capitală al statului indian Karnataka și numără o populație de 12 milioane de locuitori.

Doar duminică, în acest oraș au fost raportate un număr de 20 de mii de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Este un nou record al bilanțului zilnic al infectări. Din acest punct de vedere, Bengaluru este pe locul doi la nivel de țară. Pe primul loc la numărul de cazuri depistate se află New Delhi.

Carantina intră în vigoare de marți seară și este valabilă pentru următoarele două săptămâni. Ministrul şef al statului, B.S. Yediyurappa, a anunțat că în oraș urmează să fie implementate măsuri mai stricte de protecție.

Spre exemplu, magazinele din oraș vor fi deschise doar patru ore pe zi. Regula se aplică pentru acele spații comerciale în care sunt vândute alimente și alte produse de strictă necesitate. Orarul lor de funcționare va fi de acum dimineața, conform news.ro.