Semnal de alarmă la nivel european.

Semnele unui război sunt din ce în ce mai clare. Potrivit ultimelor informații, forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată.

Agențiile de presă rusă au transmis o informare de ultimă oră. Potrivit surselor citate, în cursul zilei de marți, forţele armate ruse au lansat o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată.

Totodată, aceleași surse precizează că la aceste exerciţii militare participă 6.000 de oameni, avioane de vânătoare şi bombardiere, relatează AFP. Mai exact, este vorba despre o operaţune ”interarme” la care iau parte ”armata aerului şi antiaeriană, grupuri de nave din flotele la Marea Neagră şi Marea Caspică”, anunţă comandantul Forţelor ruse din Sud, Alenksandr Dvornikov.

Amintim faptul că în urmă cu doar câteva ore, ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov anunța că până în prezent Rusia nu a format din forţele comasate la frontieră vreun grup de atac, care să indice iminenţa unei ofensive în Ucraina.

În acest sens, el le-a recomandat ucrainienilor să nu își facă ”valizele în grabă” și totodată a lansat un apel la calm concetăţenilor săi pe care i-a îndemnat să-şi păstreze luciditatea şi să nu intre în panică.

Pe de altă parte, în cadrul unui interviu oferit pentru The Times, luni, general-locotenentul Olexander Pavliuk, comandantul operaţiunilor Forţelor mixte ucrainene, a declarat că nu exclude ca armata rusă să încerce să atace Ucraina din mai multe direcţii pentru a ocupa opt regiuni ale ţării, conform agenţiei de presă ucrainene LB.ua.

Totodată, el a subliniat faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin ar putea ordona un atac împotriva Ucrainei dinspre mai multe direcţii simultan şi ocuparea a opt regiuni cheie, inclusiv Nipru, Odesa şi Harkov.

În acest sens, oficialul ucrainian a avertizat că un astfel de scenariu ar însemna pierderea tuturor capacităţilor militare şi industriale majore de către Ucraina, inclusiv accesul la Marea Neagră. În același timp, Pavliuk a menţionat că Rusia a desfăşurat 54 de grupuri tactice de luptă, inclusiv 36 de rachete balistice Iskander cu rază medie de acţiune, care ar putea lovi Kievul.

Trebuie menționat faptul că unul dintre scenariile preconizate face referire la data de 20 februarie. Aceasta ar putea fi data după care ar fi posibilă o invazie rusă în Ucraina. Atunci, se vor încheia Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, iar în Belarus, exerciţiile militare comune cu armata rusă.

„Este o dată care ne îngrijorează”, a subliniat generalul ucrainean, adăugând că nu numai armata, ci şi rezerviştii vor fi implicaţi în respingerea unei eventuale invazii.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<