Se pare că premierul Florin Cîțu este decis să candideze la alegerile interne ale partidului din care face parte, ceea ce reprezintă pentru Ludovic Orban un adevărat pericol, fiindcă sunt mulți liberali care îl susțin pe Florin Cîțu, în frunte cu Rareș Bogdan și Emil Boc.

Florin Cîțu va candida la șefia PNL

Florin Cîțu, premierul României în prezent, a vorbit despre candidatura sa și a spus că din punctul lui de vedere, este nevoie de un alt lider al formațiunii, fiindcă România se schimbă, Europa se schimbă și este nevoie de un alt tip de politician.

„Liberalismul înseamnă în opinia mea, totuşi, să luăm decizii în echipă, împreună. Suntem o echipă şi toţi trebuie să participăm şi la bine, dar şi la greu”, a declarat Cîțu.

Premierul a dat asigurări că în mandatul său nu va exista niciun minut în care un liberal, membru al PNL, să nu fie mândru că face parte dintr-un astfel de partid. De asemenea, Cîțu a precizat că el vorbește puțin și face mai mult, de aceea este nevoie de el în fruntea partidului, fiindcă doar împreună cu colegii săi vor face România liberală.

Începe războiul intern în PNL

La rândul său, Ludovic Orban a afirmat, la Consiliul Național al PNL, ca a ales să candideze în fruntea formațiunii dintr-un profund sentiment de responsabilitate. De asemenea, el a declarat că a fost întotdeauna alături de membri formațiunii și i-a privit cu respect. Referitor la declarația lui Florin Cîțu de mai sus, Orban a spus că el nu a luat niciodată decizii singur, ci doar după ce s-a consulat cu partidul.

Începe războiul intern în PNL! Florin Cîțu vrea să îi ia locul lui Orban: Este nevoie de un alt tip de politician

Ludovic Orban: Niciodată nu am luat decizii singur

El a spus că echipa sa este PNL şi nu a luat niciodată decizii singur, ci cu consultarea partidului.

„Toţi cei care mă ştiţi de 30 de ani, ştiţi că niciodată nu am luat decizii singur, m-am consultat cu baza PNL. În acţiunea de promovare am căutat să ţin cont de criteriile de profesionalism. De când conduc partidul s-a îmbogăţit cu oameni de notorietate, am deschis uşile PNL. Am luat de multe ori decizii riscante, curajoase, pe muchie de cuţit. Vin cu fruntea sus în faţa dumneavoastră şi mă uit în ochii dumneavoastră fără să am motiv să plec ochii jos”, a declarat liderul PNL.