Această țară din Europa a decis să ofere sume de bani celor care respectă legea, în contextul pandemiei de coronavirus. Totuși, oamenii trebuie să respecte anumite condiții pentru a primi sumele de bani.

Cehia le dă bani celor care stau în carantină

Este vorba despre Republica Cehă. Guvernul de la Praga a luat decizia de a-i stimula pe cetățeni să respecte măsurile de carantină. Așadar, a fost introdus bonusul de carantină, care face parte dintr-un plan de măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Mai clar, cei care sunt nevoiți să stea în carantină din cauza noului virus ucigaș vor primi în jur de 14 euro pe zi. Actul normativ care conține această măsură a fost semnat vineri de președintele ceh, Milos Zeman.

Bonusul se va adăuga la concediul medical plătit pe caz de boală

Persoanele care sunt obligate să stea în carantină din cauza infectării cu coronavirus sau din cauză că au luat contact cu persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2 vor primi bani. Bonusul se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. O prevedere a actului normativ este aceea conform căreia suma totală nu trebuie să depășească 90% din câștigul mediu.

Incredibil! Cei care stau în carantină vor primi bani

Decizia autorităților din Cehia vine cu scopul de a-i motiva pe oameni să respecte legea și să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului ucigaș. Până în prezent, mai mulți cetățeni din Cehia care au fost infectați cu coronavirus nu au vrut să ofere numele celor cu care au intrat în contact de frică să nu provoace probleme financiare rudelor sau a prietenilor.  Din acest motiv, cei care vor rămâne în izolare nu vor sta degeaba, ci vor fi plătiți.

Cehia are cea mai mare rată de noi infectări

Cehia are cea mai mare rată de noi infectări din Uniunea Europeană. În ultimele șapte zile, în Republica Cehă au fost înregistrate 800 de infectări cu coronavirus la 100.000 de locuitori.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infectare şi 21.235 de decese din cauza SARS-CoV-2.